Aproape 1300 de buzoieni, în mare parte pensionari, au luat cu asalt, astăzi, birourile Direcției Economice a Primăriei Buzău. Contribuabilii au ales să își achite la început de an dările pentru a beneficia de bonificația de 10 procente oferită de municipalitate celor care își plătesc integral impozitele pe anul 2012 în primul trimestru al anului. Chiar dacă au fost nevoiți să stea la coadă minute în șir iar de bonificația de 10% mai pot beneficia încă 3 luni, buzoienii care au trecut astăzi pragul Direcției Economice a Primăriei Buzău au făcut-o cu gândul de a scăpa de obligațiile pe care le au către bugetul local.
De anul trecut, Primăria Buzău a introdus și posibilitatea achitării online a taxelor și impozitelor datorate către bugetul municipiului, însă chiar dacă sistemul astfel creat te scapă în primul rând de înghesuiala de la ghișeu, acesta nu are prea mare căutare în rândul buzoienilor.

Taxele și impozitele buzoienilor au rămas și în acest an la aceeași valoare ca anul trecut însă noutatea în 2012 o reprezintă sancțiunile ce pot apărea la neplata la timp a dărilor. Pe lângă majorarile de 2% pe lună, buzoienii rău platnici riscă sistarea celorlalte ajutoare sociale cum ar fi ajutoarele de încălzire, indemnizațiile de creștere a copilului sau venitul minim garantat.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.