A fost mare aglomerație la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău, în minivacanța de Paște. Și pentru medicii de la Ambulanță au fost zile de foc, cu mult mai multe solicitări decât în restul perioadei din an.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău, Adriana Bunilă, începând de vineri, când a fost prima zi liberă de sărbători, și până luni, în a doua zi de Paște, peste 450 de persoane au ajuns la spital, având nevoie de îngrijiri medicale. Mulți dintre ei au fost bolnavi cu afecțăiuni cornice a căror stare de sănătate s-a agravat pe fondul consumului exagerat de alcool si mâncare.
Au fost însă și mulți bolnavi cu probleme respiratorii, victime ale accidentelor de circulație ori ale unor agresiuni.
Cele mai multe prezentări la camera de gardă a spitalului din Buzău au fost luni, când medicii au fost nevoiți să îngrijească nu mai puțin de 175 de pacienți.
Și la Serviciul Județean de Ambulanță s-a lucrat intens în minivacanța de Paște, cu o medie a solicitărilor de 180 de cazuri, cu circa 20-30 mai multe față de zilele obișnuite din an. Cele mai multe solicitări au venit din partea buzoienilor care s-au simțăit rău după ce s-au înfruptat din mesele copioase de Paște, stropite pe alocuri și cu alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.