Ploaia căzută încă de ieri după-amiaza pe raza județului Buzău a venit cum nu se poate mai bine pentru pompierii buzoieni care se chinuiau de sâmbătă să stingă un incendiu izbucnit în munţii Penteleu. Precipitaţiile de ieri au contribuit decisiv la lichidarea incendiului care a distrus în 48 de ore aproape 120 de hectare de păşune şi pădure.
Înainte de venirea ploii, pompierii reuşiseră cu mare greutate să reducă focarele de incendiu, însă apa căzută din cer a făcut ca flăcările să fie stinse definitiv.
Aproape 120 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au luptat cu focul în munţi de sâmbătă după amiază până aseară. Odată ce focul a fost stins mare parte dintre ei au putut pleca acasă după o misiune istovitoare în care cu cărat apă în raniţe de la cinci kilometri. Au mai rămas totuși pe munte 25 de pompieri care vor supraveghea și vor verifica resturile de pomi arși ca nu cumva focul să se reaprindă.
De azi specialiştii vor trece la evaluarea pagubelor şi la identificarea cauzelor care au provocat dezastrul din munţii Penteleu. Pădurea mistuită de foc aparţinea Ocolului Silvic Privat Penteleu, respectiv Academiei Române iar terenul pe care s-a manifestat mare parte din incendiu aparţine comunei Lopătari.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.