Crește alarmant numărul cazurilor de rubeolă în județul Buzău. Dacă la începutul săptămînii, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică anunțat că sunt 22 de cazuri de rubeolă, diagnosticate clinic în rândul elevilor de liceu și 2 de rujeolă, acum, aceiași oficiali anunță dublarea numărului de bolnavi. Astfel, în acest moment vorbim de 52 de copii de liceu, bolnavi de rubeolă, cazurile de boală fiind confirmate în Seminarul teologic, Liceul de Artă, Liceul industrial nr.8, Colegiile Hasdeu, Eminescu și Economic, Liceul Marghiloman, Liceul CFR, Liceul Pedagogic și Liceul Sfântul Sava din Berca. Rubeola este și în Școala de Arte și Meserii Lopătari, în Liceul Nenițescu, Liceul Agricol, Liceul din Pătârlagele și Grupul Școlar Tehnic Nehoiu. Iar rubeola nu este singura boală întâlnită în rândul elevilor din Buzău, rujeola fiind diagnosticată la doi liceeni de la Arte și respectiv de la Colegiul D. Filipescu.
”În ultimele zile, au fost confirmate clinic 52 de cazuri de rubeolă în 15 unități de învățământ. Sunt forme ușoare și medii, într-un singur caz medicii au decis internarea bolnavului pentru o zi. Nu se poate vorbi de existența unor focare și nici a declanșării unei epidemii. Medicii consideră că nu sunt întrunite condițiile pentru declararea unei epidemii în județul Buzău”, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al DSP Buzău, Mihaela Voineagu.
Sursa citată a adăugat că Direcția de Sănătate Publică a anunțat și Inspectoratul Școlar și Primăriile Buzău și Râmnicu Sărat care au în subordine dispensarele școlare pentru luarea măsurilor necesare prevenirii apariției de noi cazuri de rubeolă și rujeolă. Pentru limitarea îmbolnăvirilor trebuie să se ia următoarele măsuri: triaj epidemiologic zilnic, efectuat de cadrele medicale ale rețelei de medicină școlară, identificarea bolnavilor și izolarea lor la domiciliu, respectarea cerințelor igienico sanitare de muncă și viață în unitățile de învățământ cu accent deosebit asupra aerisirii claselor între cele două schimburi de elevi și în pauzele mari.
Între timp, DSP anunță că specialiștii epidemiologi vor continua în școli acțiunile de educație pentru sănătate cu privire la complicațiile infecției rujeolice și riscurile de infecție rubeolică la femeia gravidă.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.