Furtul de autoturisme este în creștere la Buzău. O spun statisticile întocmite de polițiștii buzoieni care azi s-au întâlnit cu membrii Uniunii Asociațiilor de Proprietari, în cadrul unei campanii de informare și conștientizare desfășurată la nivel național sub sloganul „Nu-ți lăsa mașina la îndemâna hoților!”
Astfel, în urma discuțiilor a reieșit faptul că furturile de și din autoturisme au loc de regulă la adăpostul întunericului iar fenomenul furturilor de mașini a luat amploare în primele 6 luni ale anului 2012.
„Din analiza modelului infracțional, atât infracțiunile din auto cât și cele de auto au loc preponderent pe timpul nopții, sunt vizate componente ale mașinii cât și bunuri din interior. La Buzău, se înregistrează o creștere a furturilor de auto de la 13 la 26, în timp ce la furturile din auto se constată o scădere de la 158 la 128 în primele 6 luni ale anului 2012”, a declarat Emilia Mihăilescu, ofițer specialist sociolog în cadrul IPJ Buzău.
De asemenea, o creștere se înregistraează și în ceea ce privește furtul din locuințe. Dacă în cazul autoturismelor sunt vizate mașinile mai vechi la care se constată probleme la sistemul de închidere, în ceea ce privește locuințele, hoții acționează după o documentare amănunțită prin forțarea butucului sau prin spargerea geamurior la locuințele situate la parterul blocurilor.
Ca urmare a celor semnalate, Uniunea Asociațiilor de Proprietari Buzău a decis să sprijine campania de informare și conștientizare a populației desfășurată la nivel național sub sloganul „Nu-ți lăsa mașina la îndemâna hoților!” prin afișarea și distribuirea de pliante cu regulile ce trebuie respectate pentru a nu cădea pradă indivizilor puși pe rele.
„Am decis să participăm la această acțiune pentru ca cetățenii din cadrul asociațiilor de proprietari și nu numai să trăiască într-un climat de siguranță”, a declarat vicepreședintele UAP Buzău, Constantin Ionescu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.