Alegeri în desfășurare la organizația municipal a PNL Buzău unde senatorul liberal Vlad Pufu, președinte interimar al organizației, intră în competiție cu Laurențiu Banu.

Pe lângă candidaturile celor doi care țintesc funcția de președinte a organizației municipal alți zeci de candidați încearcă să ocupe un loc în structurile biroului permanent municipal.

La ședință participă aproximativ 140 de membri care urmează să își dea votul pentru unul dintre cei doi candidați

Înainte începerii conferinței de alegeri președintele partidului și cei doi candidați la cea mai înaltă funcție din organizație și-au spus părerea despre importanța alegerilor de duminică

„Astăzi avem organizate alegeri pentru conferința organizației municipale a PNL. Un eveniment democratic, normal din viața fiecărui partid unde fiecare membru își exercită dreptul la vot. Avem peste 70 de candidaturi, o mare bucurie pentru noi că există un astfel de interes și sper să ieșim întăriți din aceste alegeri. Eu sunt în echipă cu domnul senator Vlad Pufu atât la județ cât și la municipiu, facem o echipă bună și în Parlament și pentru noi este foarte important să ieșim întăriți și uniți după aceste alegeri. Scopul nostru este ca la viitoarele alegeri să ne luptăm de la egal la egal cu PSD, el este adevăratul nostru adversar și nu în interiorul partidului”, a spus președintele interimar al PNL Buzău Gabriel Avrămescu.

„Eu sper ca după ziua de azi să ieșim mai uniți, să ieșim învingători pentru proiectele pe care ni le-am propus în următorii patru ani pentru că avem nevoie de o opoziție serioasă la Buzău. PSD are nevoie de o opoziție puternică la Buzău. Probabil că azi va fi un semnal foarte important pentru sfârșitul terorii roșii pesediste instalată de 30 de ani la Buzău. Vom face o opoziție puternică la Buzău pentru că nici în CJ nici în CLM nu participăm la nici un fel de majoritate și PSD își face de cap atât la județ cât și la municipiu. Mai sper să nu ne producem răni atât de adânci care să nu poată fi vindecate ulterior. Sper să nu ieșim mutilați după o asemenea rundă, eu am încredere în colegii mei și în contracandidatul meu că vom demonstra c suntem un partid responsabil și suntem acea alternativă pe care oamenii o așteaptă de la noi”, a spus senatorul Vlad Pufu candidat la șefia organizației municipale a PNL.

De cealaltă parte, celălalt candidat pentru șefia organizației Laurențiu Gabriel Banu acuză că alegerile care se află în desfășurare nu ar fi tocmai corecte și spune că a făcut o serie de contestații atât la nivelul conducerii organizației județene și municipale cât și la structurile centrale ale partidului.

„Dacă ar fi să îl citez pe domnul Avrămescu eu am șanse de doar unu la sută .Oricum eu sunt aici să particip la aceste alegeri, pentru că sunt unul din oamenii care au făcut campanie în PNL; am alături oameni tineri care dacă vom avea câștig vom merge și vom susține moțiunea domnului Cîțu chiar dacă vom pierde. Eu am făcut câteva demersuri pentru că pe convocatorul de azi sunt membrii validați în ianuarie 2021 care, conform statutului, nu au dreptul și faptul că ne aflăm cu o astfel de listă din punctul meu de vedere nu este regulamentar. Din punctul meu de vedere dacă vor participa astfel de membri care nu au drept de vot aceste alegeri vor fi incorecte. Am făcut și la nivel local astfel de contestații dar nu am primit nici un răspuns. Voi contesta această procedură și după alegeri chiar dacă voi pierde chiar dacă voi câștiga. Este vorba despre aproximativ 62 de membri  validați într-o ședință de BPL care nici nu a avut cvorumul statutar și apoi Biroul Politic Județean i-a validat în ianuarie 2021. Sunt membru PNL din 20028, am fost și membru PSD cam un an și ceva ar am menționat acest lucru în adeziunea mea din 2008”, a spus Laurențiu Gabriel Banu celălalt candidat la șefia organizației municipale a PNL Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.