Vot oficiali-24
Duminică, social democrații din toată țara, peste 500.000 de oameni, sunt chemaţi la urne, într-un scrutin intern, pentru a-şi alege preşedintele partidului care va fi validat de congresul extraordinar din 18 octombrie. Să-şi aleagă preşedintele este mult spus în condiţiile în care Liviu Dragnea este singurul candidat la cea mai înaltă funcţie în PSD, intrarea în cursă a lui Nicolae Şerban şi Daniel Savu nefiind validată de Comitetul Executiv al partidului.

În aceste condiţii, alegerile interne din PSD sunt mai degrabă un prilej de a-i oferi lui Liviu Dragnea legitimitate, de a închide gura celor care l-ar putea contesta, dar şi de a afla pe cine poate conta. Unii pesedişti văd scrutinul de duminică drept unul istoric, fiind pentru prima dată când un preşedinte al PSD este ales de toţi membrii partidului.

Urnele au fost deschise începând cu ora 8.00 li vor fi deschise până seara, la ora 20. Fiecare secţie de vot va putea decide când să oprească procesul, având în vedere că există localităţi unde sunt puţini membri, iar astfel nu va fi nevoie de o perioadă lungă de timp pentru vot.
Au fost deschise secţii de votare în toate localităţile, iar pesediştii care nu se vor afla în localitatea de domiciliu pot vota oriunde pe liste suplimentare, dar numai pe baza unei adeverinţe semnate de liderii organizaţiei din care fac parte.
Potrivit preşedintelui executiv al organizaţiei municipale a PSD Buzău, Fănică Bîrlă, în municipiul Buzău sunt aşteptaţi la urne aproximativ 2.400 de social-democraţi din totalul de 3.200 aflaţi în evidenţele filialei municipale, ceilalţi fiind plecaţi din ţară sau decedaţi. În municipiu vor fi amenajate trei secţii de votare – una în sediul organizaţiei municipale, alta în cartierul Simileasca, într-un fost magazin dezafectat aflat în curtea unui membru PSD, şi o alta într-un spaţiu din cartierul Mihai Viteazul.
De asemenea, în celelalte oraşe şi în comunele mari, secţiile de votare vor fi amenajate în sediile de partid, iar în localităţile în care PSD nu are sedii de partid secţiile vor fi amenajate fie la primării, fie în cămine culturale sau la locuinţele preşedinţilor de organizaţii ori ale membrilor de partid.
Preşedintele executiv al organizaţiei municipale a PSD Buzău a adăugat că membrii comisiilor care supraveghează scrutinul sunt membri mai cunoscuţi ai partidului, care au mai participat la alegeri şi ştiu ce înseamnă un proces electoral.
În judeţul Buzău, 11.240 de social-democraţi figurează în evidenţele partidului, aceştia fiind aşteptaţi duminică la vot.
Vă vom ține la curent cu modul în care decurg alegerile din PSD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.