Doi fraţi, o fată de 14 ani şi un băiat de 16 ani, au fost diagnosticaţi cu meningită virală. Cei doi copii, unul elev la Şcoala gen. nr.6, altul la Liceul Pedagogic, au fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean după ce, pe fondul unei răceli, au început să manifeste simptome mai virulente printre care febră, vărsături şi dureri de cap, ceea ce i-a alertat pe medici.
Ambii copii au fost spitalizaţi miercuri iar acum după două zile de tratament se simt mai bine. Ei vor mai rămâne însă în spital o vreme, sub atenta supraveghere a medicilor.
Atent supravegheaţi sunt şi colegii celor doi bolnavi de meningită virală, care au intrat în contact cu ei.
„Există două cazuri de meningită virală într-o familie, amândoi copiii sunt şcolarizaţi la şcoli diferite, nu se pot aplica măsuri speciale de întrerupere a căilor de transmitere în afara aerisirilor claselor, copiii trebuie să fie invitaţi să iasă la aer în pauză, să se spele pe mâini, virusurile se transmit prin aer, din imediată vecinătate, dar nu pot rezista în aer mai mult de 4 ore deci nu implică folosirea unor dezinfectanţi chimici pe aer iar pe mâini de pe secreţii se pot transmite astfel că simpla igienă a mâinii şi ventilaţia claselor sunt suficiente pentru a ne proteja”, a declarat dr. Carmen Scântei din DSP Buzău.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău recomandă reprezentanţilor şcolilor din judeţ ca în unităţile de învăţământ să fie realizat zilnic triajul copiilor, cei cu suspiciuni să fie trimişi la medic, sălile de curs şi grupurile sanitare să fie aerisite, elevii să folosească batiste de unică folosinţă când strănută sau tuşesc şi să se spele cât mai des pe mâini cu apă şi săpun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.