Autoritățile de sănătate publică din Buzău sunt în alertă după ce la Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 de pe Unirii, mai mulți au început să aibă simptome specifice gripei.
Primele îmbolnăviri au apărut joia trecută. Rând pe rând, copiii au fost duși la medicii de familie, au primit tratament iar în cazul a 6 dintre ei, doctorii le-au efectuat teste orientative, care au arătat că micuții ar fi contractat virusul gripal de tip A.
Luni, nici un copil de la grupa mică de la acest cămin nu este prezent la grădiniță, iar absenteism se înregistrează și la celelalte două grupe mijlocii.
Epidemiologii din cadrul DSP Buzău spun că nu vor putea declara focar de gripă, dat fiind că nu sunt efectuate teste de laborator, însă vor declara focar de infecții respiratorii și vor dispune o serie de măsuri de dezinfecție.
De asemenea, reprezentanții DSP și ISJ fac apel la părinți să nu-și mai trimită copiii bolnavi la grădiniță sau la școală oar asistentele să efectueze un triaj epidemiologic riguros și să nu mai permită celor bolnavi să intre în colectivitate.
La nivelul întregii țări, gripa a ucis 23 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.