Harta Traseu enduro

Consilierii județeni buzoieni au aprobat, joi, participarea Consiliului Județean Buzău în calitate de organizator al celei de a V-a etape a Campionatului Mondial de Enduro. În ciuda opoziției consilierilor PP-DD și PDL, aleșii județeni au aprobat alocarea a 150.000 de lei pentru buna desfășurare a celui mai important eveniment auto desfășurat în 2013 în România.
În cadrul ședinței de consiliu județean, liderul PP-DD Buzău, Eduard Dumitrașcu i-a reproșat președintelui Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu că ar fi supus prea târziu votului consilierilor județeni, proiectul prin care se alocă suma de 150.000 de lei pentru organizarea Grand Prix-lui României.
„Susțin implicarea Consiliului Județean Buzău în organizarea Campionatul Mondial de Enduro dar, din păcate, acest campionat începe mâine și nu înțeleg cum putem deveni parteneri cu o zi înainte de start”, a declarat consilierul județean Eduard Dumitrașcu.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu a menționat că se știa de multă vreme de organizarea Campionatului Mondial de Enduro și de participarea Consiliului Județean în calitatea sa de coorganizator dar, a dorit ca alocarea sumei de 150.000 de lei să se facă cu consultarea aleșilor județeni.
“Este o etapă de campionat mondial şi s-a depus un proiect, iar Consiliul Judeţean are o sumă aprobată pentru proiecte cu asociaţii sportive pentru acest gen de evenimente. Este vorba despre o sumă de 150.000 de lei, o sumă important şi pentru transparenţă am supus-o votului Consiliului Judeţean. Faptul că o etapă de campionat mondial se ţine în Buzău, va crea imagine. Sunt televiziuni naţionale, Euro Sport va transmite în 90 de ţări unde va fi promovat atât campionatul, cât şi imaginea judeţului. În plus, chiar dacă evenimentul debutează mâine sunt cheltuieli care se decontează și după o săptămână”, a declarat Cristi Bîgiu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.
Timp de o săptămână mai multe sute de persoane, piloți,tehnicienii, membrii ai echipelor participante în Campionatul mondial de Enduro, jurnaliști români și străini sunt prezenți la Buzău pentru desfășurarea celei de a V-a etape a Campionatului Mondial de Enduro.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.