Alexia Tatu, tânăra din Buzău care a câștigat turneul de la Wimbledon la categoria U14 a fost recompensată, joi, alături de antrenorul său, de Consiliul Județean în cadrul ședinței ordinare a lunii august. Aleșii județeni au votat proiectul prin care tânăra campioană a primit suma de 9.000 de lei iar antrenorul ei suma de 3.000 de lei și le-au înmânat celor doi banii și diplomele de excelență pentru performanța obținută.

Cu această ocazie Alexia Tatu și-a prezentat public pentru prima dată și trofeul obținut în Anglia care a ajuns în posesia ei abia la începutul acestei săptămâni.

Pe lângă premiile acordate sportivei și antrenorului acesteia  aleșii județeni au mai aprobat un proiect de hotărâre prin care Consiliul Județean va înlesni participarea a 10 jucători de tenis în frunte cu Alexia Tatu la un turneu organizat la Chișinău în luna septembrie iar președintele CJ Buzău a promis că va căuta resurse să sprijine participarea Alexiei în această toamnă la Masterul U16  de la Monte Carlo unde va încerca să ocupe un loc fruntaș.

„Vă mulțumesc pentru premiile acordate dar și pentru proiectul pe care l-ați votat. E un proiect unic în țară ca sportivii unui club să participe la un turneu internațional U16 respectiv cel de la Chișinău. Aici vrem să acumulăm punctele necesare pentru ca Alexia să participe în octombrie la Masterul de la Monte Carlo, un obiectiv pe care ni l-am asumat pe parcurs având în vedere că Alexia a devenit nr 2 european la categoria U16 în condițiile în care ea a împlinit abia sâmbătă 14 ani”, a spus antrenorul Alexiei, Gabi Caloian.

„Atunci  vreau să vă spun și cred că sunt și în asentimentul colegilor mei consilieri că vom încerca să fim alături de Alexia și în turneul de la Monte Carlo și vom încerca să fim alături nu doar cu sufletul”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Nu în ultimul rând, antrenorul sportivei din Buzău a explicat că Alexia ar vrea să se antreneze în continuare la Buzău chiar dacă infrastructura sportivă din județul natal nu este deloc propice pentru performanță.

„Sperăm ca să putem să ne pregătim la Buzău în continuare pentru că până aici ne-a fost suficient ce am avut însă  infrastructura pentru marea performanță lipsește cu desăvârșire. Avem nevoie ca în câțiva ani să ne pregătim pentru seniori și infrastructura este ceea ce lipsește la Buzău. Am discutat problemele astea și pe plan central și pe plan local, federația de specialitate nu are buget pentru a susține sportivii la nici un palier nici juniori nici seniori. Sperăm că vom găși resursele necesare pentru că noi ne-am dori să rămânem acasă. Oferte au fost chiar și publice, din partea domnului Țiriac care a spus că ar fi mai potrivit pentru ea să plece la Nadal și ar fi dispus să suporte costurile. Îi mulțumim public pentru această intenție dar noi ne-am dori să rămânem acasă și baza noastră să rămână aici la Buzău”, a spus Gabi Caloian.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.