Erau primele zile ale lui martie și vorbeam cu Gabriel Caloian (Ten Club Tenis Buzău) despre un sport al naibii de scump și de solicitant. Ne explica ideea academiilor din străinătate, de lipsa terenurilor și a competițiilor, de neimplicarea federației și subiectele pot fi înșiruite aici pe o listă foarte lungă. Apoi am vorbit despre Alexia, eleva sa de nici 14 ani, care câștigase deja turnee în circuitul european și se clasa pe poziția a 20-a în clasamentul din acel moment. “Va urma o primăvară extrem de solicitantă, cu turnee dintr-un capăt în altul al continentului, cu o încărcătură fizică și psihică pe care sperăm să le putem depăși și domina”, era semnalul unui antrenor deja cu o experiență infinită la nivelul copiilor și juniorilor. Și nu voia să dea speranțe nimănui cum că eleva sa a devenit vedeta circuitului și că trofeele cucerite în Franța și Turcia erau doar niște pași în speranța unei performanțe fabuloase! “Totul se pregătește minuțios, vom lua pas cu pas, mărunt și apăsat, cariera acestui copil extraordinar, iar dacă într-o zi o vom vedea luptând în circuitul WTA sau în echipa națională a României va fi doar rezultatul ambiției și al muncii”, a continuat cel pe care colegul Vali Mocanu îl numește “Profu’ de tenis”.

A urmat o victorie în turneul de la București, apoi accidentarea din primul tur din Portugalia, pauza de refacere de 8-10 zile și apoi un alt trofeu în Cipru. De fapt două, pentru că Alexia Tatu a câștigat turneul de simplu, un turneu cu jucătoare U16 (deci cu doi ani mai mari decât ea!) și a atins finala de dublu (alături de Al. Bayushenko)!

Faptul că în două dintre aceste turnee ale lui 2022 (ambele câștigate) a fost însoțită doar de mama ei, deci ședințele tehnico-tactice și deciziile vizavi de joc au fost făcute doar on-line cu antrenorul său, devedesc talentul și forța degajată de acest copil incredibil! Urmează, începând de mâine, vreo patru săptămâni de București, cu selecțiile U14 pentru lotul național (turneu unde vor participa cele mai bune 16 jucătoare din România), apoi (din 09.05) Campionatele Naționale U14 și din 16.05 turneul TennisEurope “Dr. Oetker” (cat. I). O lună de foc, una în care buzoienii Alexia Tatu și Gabi Caloian ne pot confirma cu alte rezultate excelente faptul că au valoare, iar noi ne vom mândri că le putem fi aproape și vor justifica pe deplin toate așteptările acestui oraș!

Vali MOCANU

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.