După o iarnă extrem de geroasă, în care a nins zile în şir iar frigul pătrunzător a fost resimţit săptămîni la rând, putem răsufla uşuraţi; scăpăm, în sfârşit, de facturile gigant la întreţinere.

Potrivit directorului Regiei Autonome Municipale, Constantin Tacea, pentru căldura furnizată populaţiei în luna martie, buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti cu pînă la 40% mai puţin ca în februarie atunci când au avut de achitat facturi record. Astfel, dacă în ultima lună de iarnă, un propietar de garsonieră a plătit în medie 180 de lei, acum va avea de plată pentru sub 100 de lei. Cea mai mare uşurare va fi pentru proprietarii apartamentelor cu patru camere care în februarie au avut de plată chiar şi 460 de lei pentru căldura primită iar acum vor plăti aproximativ două sute de lei.

În această perioadă, caloriferele buzoienilor se încălesc doar noaptea iar conducerea RAM ia în calcul ca după sărbătorile pascale să sisteze de tot furnizarea agentului termic. Până acum, cinci asociaţii de proprietari au solicitat deja Regiei să strîngă robinetul şi să nu mai furnizeze căldură nici măcar noaptea cînd temperaturile sunt mai scăzute.

“ Sunt cinci asociaţii care au cerut sistarea căldfurii în această perioadă, în rest căldura se furnizează după programul care a fost anunţat, respectiv 18.00 -10.00 iar atunci când temperature este peste 15 grade acest program este diminuat. De pildă, azi noapte s-a livrat căldură de la ora 21.00 până la ora 10.00”, a declarat astăzi directorul RAM Buzău, Constantin Tacea

Anul trecut, buzoienii au primit căldură la calorifere pînă pe 14 aprilie.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.