Ambasadorul Mexicului în România a vizitat Buzăul la invitația președintelui CJ Petre Emanoil Neagu

0
297

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Mexicului la București Excelența Sa José Guillermo Ordorica Robles s-a aflat sâmbătă sera la Buzău la invitația președintelui Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

Reprezentantul Mexicului în România a venit la Buzău pentru a prezenta în cadrul „Nopții Muzeelor” o piesă vestimentară de mare valoare, Penacho, obiect vestimentar care a fot donat Muzeului Țăranului Român și care este expus al Buzău cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor”.

„Coroana cu pene pe care în Mexic o numim Penacho este un obiect tradițional folosit pe perioada festivalului Guelaguetza. Este obiectul vestimentar cel mai utilizat în celebrul dans al penelor, unul dintre cele mai populare dansuri care datează din antichitate iar festivalul reflecta întâlnirea celor două lumi lumea prehispanică și cea a Spaniei care a ajuns în America acum mai bine de 500 de ani. Am realizat aceasta vizită ca urmare a invitației pe care am primit-o din partea președintelui Consiliului Județean și a directorului muzeului. Am venit pentru a prezenta acest obiect decorativ pe care l-am donat în urmă cu câteva săptămâni Muzeului Țaranului Roman. Vom reveni atunci când vom fi invitați însă am fost foarte impresionați de Muzeul Județean și cu siguranță vom reveni curând”, a spus Excelența Sa José Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Mexicului la București.

De asemenea, oficialul mexican a anunțat că în acest an Ambasada Mexicului va aduce pentru prima dată în România picturile Fridei Kahlo picturi care ar putea fi expuse și în Muzeul Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.