Inchisoare Ramnicu Sarat
Ambasadorul Republicii Cehe în România, Excelenţa Sa Domnul Jiři ŠITLER, se va afla vineri, începând cu orele 11.00, într-o vizită de lucru la fosta închisoare de la Râmnicu Sărat, alături de conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.
Cu această ocazie, reprezentanţii IICCMER îi vor prezenta Excelenţei Sale planurile pentru restaurarea și promovarea fostei închisori ca Memorial al Victimelor Comunismului şi vor discuta cele mai bune soluţii pentru realizarea acestora. Domnul Ambasador va aduce un omagiu victimelor comunismului, aprinzând o candelă în memoria acestora.
Excelenţa Sa Domnul Jiři ŠITLER este Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Cehe în România începând cu anul 2010. Înainte de acest mandat, Excelenţa Sa a derulat o activitate remarcabilă atât în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe, precum şi ca Ambasador cu împuterniciri speciale. În această ultimă calitate, a activat ca negociator-şef al guvernului Cehiei pentru despăgubirea victimelor nazismului, a deţinut funcţia de reprezentant în Comisia internaţională de revendicare a bunurilor pierdute în perioada Holocastului (ICHEIC) şi cea de preşedinte al Grupului de lucru pentru sumarizarea nedreptăţilor materiale din cadrul Comisiei mixe pentru repararea unor nedreptăţi materiale ale victimelor Holocaustului.
Vizita Excelenţei Sale precedă un alt eveniment important organizat de IICCMER în luna septembrie, în premieră în România: Workshop-ul Râmnicu Sărat va reuni specialişti şi experţi în domeniul restaurărilor de monumente din ţară şi străinătate, care vor colabora pentru identificarea soluţiilor optime în vederea transformării fostei închisori în Memorial al Victimelor Comunismului, estimată pentru 2016. Acest eveniment este primul workshop internațional organizat vreodată în România cu scopul identificării unor soluții în vederea transformării unui fost spațiu de detenție în Memorial al Victimelor Comunismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.