ambulanta
Serviciul Județean de Ambulanță a primit zilele acestea 2 ambulanțe noi, marca Citroen Jumper. Este vorba despre salvări de tip B2 pentru asistent și ambulanțier, una dintre mașini urmând a ajunge la substația de la Mihăilești în timp ce alta va rămâne în stația centrală de la Buzău.
În județul Buzău stația centrală a Ambulanței are în subordine 8 substații: la Râmnicu Sărat, Pogoanele, Mihăilești, Smeeni, Nehoiu, Pătârlagele, Vintilă Vodă și Pârscov. În întreg județul sunt 43 de ambulanțe, iar cele mai vechi sunt din anul 2008 care au adunat și 6-700 de mii de kilometri. CU toate acestea, potrivit purtătorului de cuvânt al SAJ Buzău, Rodica Corneci, parcul auto al Salvării de la Buzău corespunde nevoilor iar lucrurile se vor îmbunătăți și mai mult pentru că noi ambulanțe sunt așteptate și în viitorul apropiat, ceea ca va duce la punerea pe tușă a mașinilor care au sute de mii de kilometri la bord.
Odată cu distribuirea la Buzău a celor două salvări noi, Ministerul Sănătății a mai trimis alte 49 de mașini în stațiile de ambulanțe din 22 de județe, acolo unde s-a stabilit că este nevoie ca parcul auto să fie reînnoit.
„Performanţa serviciilor de urgenţă prespitaliceşti este determinată nu numai de profesionalismul personalului medical de urgenţă, dar şi de dotarea acestora. Ştiu cât de important este ca ambulanţele să fie moderne şi echipate corespunzator cu aparatura medicală necesară. Aceste ambulanţe vor înlocui cele mai vechi maşini de la serviciile de ambulanţă”, a declarat ministrul Nicolae Banicioiu, conform comunicatului.
Repartizarea ambulanţelor a fost realizată în urma analizei situației parcului auto și a activității fiecărui serviciu de ambulanță de către Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a Ministerului Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.