O firmă de pază şi protecţie din Buzău care are contracte inclusiv cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi cu Stadionul Gloria a fost amendată cu 100 000 lei după ce inspectorii ITM au descoperit în urma unui amplu control că 179 de angajaţi munceau fără forme legale şi în condiţii nesigure.
Potrivit Ceciliei Manolescu, inspectorul şef al ITM Buzău, firma de  pază a mai fost sancţionată cu 3.000 de lei, pentru nerespectarea orelor suplimentare ale angajaţilor, încă 3.000 de lei, pentru abateri legate de munca de noapte şi alte 8.000 de lei, pentru neconformităţi în domeniul sănătăţii în muncă. In fapt, la firma de pază, doar 40 de angajaţi aveau cărţi de muncă, situaţie pe care inspectorii de muncă nu au mai întâlnit-o până acum.
Potrivit conducerii ITM, verificarile la firma de pază s-au desfașurat cu greutate fiind solicitat sprijinul Jandarmeriei, Poliţiei şi Gărzii Financiare. Surse din rândul anchetatorilor au precizat că inspecţiile s-au desfăşurat anevoios din cauza atitudinii sfidătoare a reprezentanţilor societăţii.
Având în vedere amploarea cazului conducerea ITM Buzău a decis să extinda în perioada imediat următoare controalele la acest tip de societăți.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.