Amenzi în valoare totală de 175.000 de lei au fost date de Grada de Mediu Buzău în urma incendiului produs marți, pe șoseaua Pogonele, la ieșirea din municipiul Buzău. Au fost sancționate atât deținătoarea spațiului respectiv, societatea Romrecycling SRL cât și proprietarul deșeurilor tehnologice GreenWeee Internațional pentru neregulile constatate de comisarii Gărzii de Mediu Buzău în urma inspecției în teren care a avut loc joi.

Astfel, GreenWeee Internațional, proprietara deșeurilor tehnologice, a primit două amenzi de 60.000 de lei pentru  tocarea deșeurilor nepericuloase cu echipament specific într-un spațiu închiriat  fără a avea acte de reglementare în acest sens de la Agenția pentru Protecție a Mediului, respectiv o amendă de 15.000 de lei pentru faptul că în urma incendiului au fost înregistrate depășiri ale limitelor de emisie  încălcând prevederile Legii nr 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.

De cealaltă parte, proprietara  spațiului unde a avut loc incendiul, S.C: Romrecycling SRL a fost sancționată cu 100.000 de lei  pentru nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu.

Nu în ultimul rând, comisarii Gărzii de Mediu au interzis activitatea de tocare a deșeurilor fără deținerea actelor de reglementare  pe respectivul amplasament și predarea deșeurilor afectate de incendiu spre valorificare  către agenți economici autorizați,  urmând a monitoriza în continuare cele două societăți buzoiene pentru a se asigura de îndeplinirea sarcinilor impuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.