Amenzi record dictate de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal împotriva unei echipe și a unor jucători de Liga a IV-a din județul Buzău. În urma unor incidente petrecute la meciul din Cupa României între A.S. Avântul Zărnești și  Metalul Buzău echipa din Zărnești a fost obligată la plata unei amenzi de 45.600 lei pentru lipsa măsurilor organizatorice corespunzătoare, pierderea meciului cu 3-0 în favoarea echipei Metalul Buzău și pierderea a trei puncte în clasament. De asemenea antrenorul jucător al gazdelor, Gheorghiță Rădulescu a fost sancționat cu suma de 3.400 de lei și suspendare a 12 meciuri în timp ce jucătorul Ionuț Bălan a fost suspendat 6 jocuri și obligat la plata unei penalități de 2.000 de lei.

„Este cred una din cele mai drastice decizii pentru fotbalul județean, nu cred să se mai fi întâlnit astfel de sancțiuni la Buzău. FRF nu se joacă și nici noi și din această cauză nu ați mai văzut astfel de incidente. A fost un incident izolat și Gheorghită Rădulescu nu a înțeles că aceste lucruri mergeau în trecut și acum nu se mai poate așa” a spus președintele AJF Buzău, Adrian Petre.

De asemenea, președintele AJF Buzău a explicat că forul județean păe care îl conduce trebuie să pună în aplicare decizia Comisiei de Disciplină a FRF și să oblige echipa AS Avântul Zărnești să își achite amenda în caz contrar aceasta urmând a fi exclusă din competiție.

„Evenimentele s-au petrecut la meciul din Cupa României dintre Metalul și AS Avântul Zărnești. La pauză scorul a fost 5-2 în favoarea A.S. Avântul Zărnești iar la final s-a terminat 5-5. Între cele două reprize de prelungiri  antrenorul Gheorghiță Rădulescu a protestat la deciziile arbitrilor și a fost eliminat iar în minutul 108, la o lovitură de pedeapsă în favoarea celor de la Metalul Rădulescu a intrat pe teren i-a stropit pe arbitri cu apă, le-a adresat injurii iar apoi a intrat și peste ei în cabine și chiar ar fi lovit pe unul din ei. Echipa a fost sancționată pentru că nu au fost luate toate măsurile organizatorice ca să nu se întâmple aceste incidente”, a mai declarat președintele AJF Buzău, Adrian Petre.

Pe lângă sancțiunea primită de echipă antrenorul jucător Gheorghiță Rădulescu s-a ales cu o suspendare de 12 jocuri și plata unei amenzi de 3.400 de lei în timp ce jucătorul Ionuț Bălan s-a ales cu o suspendare de 6 jocuri și plata a 2.000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.