După trei săptămâni de iarnă aprigă, polițiștii buzoieni rămași captivi în comunele blocate de zăpadă și-au împărtășit astăzi experiențele trăite departe de familii în încercarea de a-i ajuta, pe cât posibil, pe cei aflați în situații critice.
Dacă pentru unii polițiști activitatea în teren nu a fost o noutate, pentru alții, specializați în munca de birou, experiența în nămeți a fost una ce nu va fi ușor de uitat. Este și cazul unui ofițer din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor care a fost nevoit să participe la activitățile desfășurate în mijlocul zăpeziilor. Inițial, polițistul a fost convocat pentru două zile, însă până la urmă a fost nevoit să petreacă mai bine de o săptămână acționând împreună cu drumarii pentru deszăpezirea mai multor persoane blocate în zăpadă, deși misiunea oamenilor legii era aceea de a institui un filtru rutier care să impiedice pătrunderea autovehiculelor pe sectoarele de drum afectate de zăpadă.
Un alt caz a fost cel al unui subofițer din comuna Cilibia care împreună cu alți doi colegi a fost nevoit să intervină cu un tractor pentru a salva un bărbat de 40 de ani care avea peritonită, ducându-l pe rând cu o mașină și un tractor pe câmp până unde a putut intra ambulanța. Și chiar dacă misiunile privind salvarea de vieti omenești au rămas vii în mintea polițiștilor, nu au fost uitate nici situațiile iscate după ce ninsorile s-au sfârșit și în zonele afectate au început să sosească ajutoarele.
De pildă, polițiștii din Cilibia s-au confruntat după zăpezile abundente și efectele viscolului, cu o altă problemă la fel de serioasă, mai precis cu o revoltă în toată regula a romilor din localitate care au pus la punct un complot pentru a ataca mașinile cu ajutoare, cu intenția de a fura alimentele destinate altor sate. Din fericite, planul scandalagiilor a fost ”mirosit” la timp de polițiști, astfel că revolta a fost stinsă din fașă.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.