Laurențiu Pantazi un „recidivist” în ale poeziilor

Poliţiştii buzoieni au lansat, joi, un volum de poezii intitulat „Amprente în versuri”, operele fiind scrise de angajaţii IPJ Buzău, între care adjunctul comandantului unităţii, comisarul şef Laurenţiu Pantazi, în timpul manifestării poliţiştii recitând chiar câteva dintre creaţiile reprezentative. În timpul lansării albumului de poezii, poliţiştii ale căror poezii au fost publicate în volumul „Amprente în versuri” au recitat câteva dintre creaţiile cele mai reprezentative, iar un ofiţer din cadrul inspectoratului chiar a pus pe ritmuri muzicale versurile, interpretând în plus, vocal şi la chitară, poezii scrise de Adrian Păunescu şi Grigore Vieru.
Gheorghe Petcu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, cel care a scris prefaţa albumului de poezie al poliţiştilor buzoieni, menţionează:
„Sunt încântat să dau cuvântul înainte unor poeţi – poliţişti. Aceasta nu ar fi nimic. Extraordinar este că şi mascaţii scriu. Şi nu oricum: de la mascatul Otilia Dragomir, la şeful Serviciului de Intervenţie Rapidă, domnul Mihai Tărtăreanu. Să nu uităm Serviciul Poliţiei Rutiere, care are un reprezentant de seamă, pe doamna Gina Zaharia, primul scriitor de romane poliţiste din judeţul Buzău, dar şi o romantică incurabilă, după cum se vede din: «Romanţă pentru mine»: «Am aşteptat, pe-o frunză de pelin/cu sufletul pictat în flori de crin/să plece Luna în colind la Care/Şi să pornim de mână la plimbare». Ei, o demnă urmaşă a lui Minulescu”.

Referindu-se la Otilia Dragomir, singura femeie din rândul poliţistilor-mascaţi din IPJ Buzău, Gheorghe Petcu a spus:
„Am citit la Otilia Dragomir, un mascat ce scrie versuri, poezia: «Teamă de sine: Eşti atât de aproape/încât te ating/dar mult prea departe /să te pot simţi». Acum nu ştiu dacă versurile sunt adresate iubitului care este aproape sau infractorului care este departe….dar care va fi prins”.
Otilia Dragomir este singurul poliţist-mascat femeie din cadrul IPJ Buzău, „Cu şi fără mască” fiind doar una din poeziile sale:
„Sunt ochii mei puţin mai calzi decât de obicei/azi nu pot masca/mi-e prea greu să mă prefac/e mai uşor să-ţi zâmbesc…/prea sincer zâmbet? prea deschis? vai, nu! Unde mi-e masca? Tu! Ai sfărâmat-o în bucăţi? de ce? Eu vreau s-o port/ e mai comod….sau nu?”.
Printre semnatarii poeziilor adunate în volumul „Amprente în versuri” se numără şi adjunctul comandantului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, comisar şef Laurenţiu Pantazi, una din poeziile sale fiind „Primăvara nouă”:
„Iată că a venit Primăvara-minune neîntâmplată de un an! Iată-te şi pe tine, cum pleci-minune ce nu mi te vei mai întâmpla pe veci! Ce caldă-i primăvara nouă, iar noi cei vechi-ce reci”.
Laurenţiu Pantazi a publicat prima dată înainte de a intra în Poliţie când Adrian Păunescu i-a publicat în revista ”Flacăra” două poezii, în rubrica rezervată debutanţilor. Poliţistul, adjunct al comandantului IPJ Buzău, scrie şi acum, fără ca versurile să fie inspirate din lumea interlopilor sau a infractorilor, dar nici nu creează o imagine romanţată a lumii poliţiştilor.
De altfel, Gheorghe Petcu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, cel care a scris prefaţa albumului lansat de poliţiştii buzoieni scrie că este un volum de poezii „plin de metafore şi sentimente, de sonorităţi armonioase pline de romantism, de melancolie, ce confirgurează personalităţile autorului!”
„Nu ai zice că sunt poliţişti!”, mai scrie Gheorghe Petcu.

Mediafax

3 COMENTARII

  1. bravo lor
    d l laurentiu pantazi si colegii d lui sint oameni deosebiti,culti,deschisi,care construiesc noua paradigma a politiei ,in ideea lui out of the box ,in afara cutiei,care ar trebui sa ne schimbe vechea perceptie asupra acestei institutii
    chiar ma simt mai comfortabil stiind ca asemenea oameni lucreaza pentru noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.