Laurentiu Gavrila

Mâine ar putea fi prezentate concluziile anchetei demarate de conducerea Consiliului Județean în cazul copiilor legați de paturi de la Spitalul Județean de Urgență Buzău. La finele săptămânii trecute au fost audiate 8 cadre medicale ce își desfășoară activitatea pe secția de pediatrie iar două asistente au fost rechemate la audieri pentru că declarațiile lor nu prea băteau cu ale celorlalți angajați.
„Miercuri ar putea fi prezentate primele date ale anchetei demarate la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Conform Codului Muncii sancțiunile pot merge de la mustrare și până la desfacerea contractului de muncă în funcție de gradul de vinovăție al celor implicați. Pentru că au existat anumite neconcordanțe în declarații a fost nevoie de rechemarea la audieri a două angajate pentru clarificarea problemelor și pentru a putea lua o decizie în deplină cunoștință de cauză ”, a declarat președintele comisiei de anchetă, Laurențiu Gavrilă.
Și chiar dacă primele date au scos la iveală că principalii vinovați sunt salariații din Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău, de sancțiuni ar putea avea parte și conducerea spitalului care ar fi trebuit să se implice astfel încât situația să fie evitată.
„La final va trebui să analizăm din toate punctele de vedere activitatea din Spitalul Județean de Urgență Buzău astfel că toată conducerea unității ar putea fi vizată de sancțiuni”, a declarat președintele comisiei de anchetă constituită la nivelul Consiliului Județean, Laurențiu Gavrilă.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.