Draghici Conducerea Spitalului Județean Buzău a demarat verificări după moartea fulgerătoare în cadrul unității medicale a unei tinere de 18 ani care a născut luna trecută, prin cezariană, în maternitate. Inițial, s-au purtat discuții cu medicii din Maternitate, acolo unde fata a născut pe 10 aprilie, ulterior urmând să fie luați la întrebări și doctorii din Spitalul Județean, unde tânăra a fost dusă cu salvarea pe 30 aprilie, pentru ca în câteva zile să fie declarată decedată.
”Am vorbit cu medicii de la maternitate, azi și mâine o să discut cu cei de la Spitalul Județean. Conducerea spitalului face acum o verificare a documentelor, dacă s-au respectat procedurile privind activitatea și serviciile medicale acordate. Dacă sunt probleme, suspiciuni că ar fi ceva profesional la mijloc, documentația administrativă a spitalului va fi transferată la Colegiul Medicilor”, a declarat miercuri directorul medical al Spitalului Județean Buzău, Ion Drăghici.
Sursa citată a adăugat că deocamdată nu se poate ști cauza care a generat decesul tinerei, după necropsia efectuată de medicii de la SML, probe pentru analize detaliate fiind trimise la Institutul Mina Minovici din Capitală.
”Tânăra a fost internată în maternitate cu dureri și contracții din 27 martie, a fost în observație și cu tratament. A născut prin cezariană pe 10 aprilie iar pe 17 a fost externată, starea ei fiind, logic, favorabilă. Pe 30 aprilie ajunge în Spitalul Județean Buzău, la UPU, unde e internată în reanimare, cu stare generală proastă, cu anemie, a declarat că a avut în toată perioada asta, sângerări, e vorba de 13 zile în care n-a venit la nici un control. E de văzut ce s-a întâmplat, nu putem spune dacă e cineva vinovat sau ce s-a întâmplat, trebuie luate toate foile de observație la mână și analizate foarte în detaliu de o comisie de medici”, a adăugat Drăghici.
Între timp, tânăra de 18 ani care a murit la nici 3 săptămâni de la naștere a fost înmormântată miercuri în localitatea Pogoanele, județul Buzău.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.