Andreea Avramescu, tânăra care dacă ar fi trăit ieri și-ar fi aniversat cei 21 de ani, era, se pare,  bolnavă, cauzele morții sale fiind de natură patologică. În urma necropsiei efectuate astăzi, medicii de la Serviciul de Medicină Legală Buzău au constatat că mai multe organe vitale îi erau afectate. Inima și plămânii Andreei Avramescu prezentau leziuni, cauza morții fiind, potrivit medicilor de la SML Buzău, de ordin patologic.
Aceiași medici au stabilit în urma necropsiei că tânăra nu consumase alcool și nu există nici alte semne că ar fi suferit o intoxicație cu vreun altfel de substanțe. Totuși, pentru o mai bună precizie a cauzei morții, medicii au prelevat probe pe care le-au trimis la București pentru analize toxicologice. În plus, medicii de la SML au trimis în lucru analize care să scoată la iveală dacă tânăra suferea de vreo formă de cancer, rezultatele fiind așteptate în circa o lună de zile.
Între timp, astăzi, rudele au luat-o pe Andreea acasă, la Focșani. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost ridicat în coșciug de părinții înmărmuriți și muți de durere. Moartea Andreei Avramescu i-a luat prin suprindere și pe foştii profesori de la Colegiul „Unirea din Focșani dar şi pe cei de la Şcoala „Duiliu Zamfirescu“, a cărei elevă a fost.
Directorul Colegiului „Unirea“, Cornel Noană, a declarat că aceasta a fost olimpică la mai multe materii. „Andreea Avramescu era una dintre elevele reprezentative ale Colegiului. A fost olimpică la trei materii matematică, geografie şi economie, iar în clasele a IX-a şi a XII-a chiar olimpică naţională la economie. Regretă întreaga comunitate uniristă aceasta veste cât se poate de tristă“, a declarat Cornel Noană.
În amintirea tinerei răspusă de boală la nici 21 de ani, astăzi a fost amenajat în curtea Colegiului Unirea un adevărat altar, unde, în dreptul fotografiei cu Andreea la absolvire, cei care au cunoscut-o au putut așeza flori și aprinde lumânări.
Andreea Avramescu conducea organizaţia „Voluntari pentru Idei şi Proiecte“, care derulează programe de educaţie non-formală pentru studenţi. Era studentă în anul III, la Cibernetică, unde a intrat prima. De altfel, și bacalaureatul Andreea Avramescu îl luase cu 10.
Vineri noapte pe când se afla la Poiana Pinului, în județul Buzău, unde susținea un seminar în fața a zeci de studenți, tânăra focșăneancă a început să se simtă rău. Ea a murit la scurt timp, sub ochii colegilor care nu au putut face nimic pentru salvarea focșănencei.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.