Morga5
imagine de arhivă

Conducerea Serviciului de Medicină Legală din Buzău a demarat o anchetă după ce angajaţii au confundat cadavrele a doua adolescente decedate într-un accident rutier şi au înmânat unei familii trupul celeilalte tinere.
„În urma incidentului produs la SML Buzău, conducerea instituţiei a deschis o anchetă internă care este în curs de desfăşurare. Angajaţii implicaţi în incident au fost audiaţi. După finalizarea anchetei vom şti cauzele care au dus la producerea acestui incident”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bratosin.
Conform aceleiași surse incidentul s-ar fi produs ca urmare a refuzului rudelor tinerei de a identifica trupurile neînsuflețite ale celor două fete care și-au pierdut viața în accidentul de la Padina: „în ce priveşte procedura de lucru, familia trebuie să semneze o declaraţie de identificare a cadavrului. În cazul de faţă familia a refuzat identificarea cadavrului pe motiv că li se va face rău”.
Totuşi, actele pentru recunoaştere au fost semnate de rude, altele decât părinţii, chiar dacă, în fapt, recunoaşterea nu s-a făcut, și astfel procedura nu a fost respectată.
Vineri, angajații SML au încurcat cadavrele a două tinere decedate în urma aceluiași accident rutier și au dat unei familii trupul neînsuflețit al celeilalte adolescente. Incidentul a fost semnalat abia în momentul când familia a ajuns cu mortul acasă și văzând că nu le aparține au alertat Poliția. Cadavrul a fost luat și dus din nou la Morga Spitalului Județean iar angajații ar fi motivat greșeala prin faptul că cele două adolescente semănau destul de mult și ar fi avut câte un tatuaj în zone identice.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.