Virgil TOSU
Pe zi ce trece, cazul fraudei de la Direcția Economică a Primăriei Buzău capătă noi valențe și nu este exclus ca odată cu extinderea cercetărilor să ajungă să dea cu subsemnatul atât importanți afaceriști din urbe cât și persoane de la vârful Primăriei.

”Există unii agenți economici ai unui om de afaceri aflat în relații foarte apropiate cu conducerea Primăriei, relații de rudenie prin afinitate, probabil naș-fini și alți agenți economici care privesc persoane juridice care au fost tratate cu regim distinct, dar din acești agenți economici 6-7 sunt controlați de același om de afaceri. Nu aș putea să vă dau nume acum, intenționăm extinderea cercetărilor penale asupra persoanelor din cadrul acestor agenți economici”, a declarat procurorul șef al DIICOT Buzău, Nicolae Petroșel.

Datele adunate până acum de procurori certifică faptul că scutirile de taxe și impozite erau o practică frecventă a salariaților Direcției Economice a Primăriei și este greu de crezut că ele nu erau cunoscute de directorii instituției și de mai marii Primăriei Buzău.

Audierile procurorilor de marți au scos la iveală și lucruri mai puțin știute de anchetatori, dar care la nivelul Direcției Economice sau al Primăriei erau cunoscute de foarte multă lume.

De pildă, anchetatorii nu ar fi știut că directorul Direcției Economice a Primăriei Buzău, Ion Gegea, ar fi fost muștruluit și chiar lovit în biroul său de către un cumătru al primarului, unul dintre proprietarii a 6 dintre societățile abonate la scutirile de taxe, afacerist controversat care a reușit să evite de ani buni contribuțiile la bugetul local, dar care a contribuit în schimb la confortul personal al familiei edilului șef al municipiului Buzău, punându-i la dispoziție, printr-o firmă din Ștefăneștii de Jos al cărui acționar majoritar este, unul din autoturismele pe care atât acesta cât și alți membri ai familiei îl folosesc zi de zi.

Pe de altă parte, un alt beneficiar important al scutirilor de impozite și taxe ar fi unul din finii primarului Constantin Boșcodeală, administrator la două societăți comerciale care apare nominalizat în referatele procurorilor DIICOT ajunse în instanță.

Și ca tabloul să fie complet, șirul neregulilor nu duce doar la primul om din Primăria Buzău. Surse judiciare au declarat că la audierile de marți seară ar fi ajuns într-un târziu și unul din fiii viceprimarului Fănică Bârlă, care ar fi fost audiat de anchetatori din postura de proprietar al unei societăți ce are ca obiect de activitate transportul cu vehicule de tip maxi taxi.

Practic, audierile de săptămâna aceasta au conturat tabloul inițial întocmit de anchetatori. Asta s-a întâmplat și pentru că unii din șefii de servicii, vizați de anchetă, au colaborat cu procurorii, dând informații prețioase în schimbul cărora speră să scape mai ușor. Drept urmare, în cazul unora dintre funcționari, procurorii nici nu au mers prea departe cu măsurile preventive, mulțumindu-se să propună arest la domiciliu sau chiar cercetarea în libertate.

1 COMENTARIU

  1. […] ”Există unii agenți economici ai unui om de afaceri aflat în relații foarte apropiate cu conducerea Primăriei, relații de rudenie prin afinitate, probabil naș-fini și alți agenți economici care privesc persoane juridice care au fost tratate cu regim distinct, dar din acești agenți economici 6-7 sunt controlați de același om de afaceri. Nu aș putea să vă dau Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.