directorul Constantin Tacea calculează toată ziua datoriile regiei

După ce au în urmă cu o lună, consilierii locali municipali își dădeau acordul pentru majorarea salariilor Regiei Autonome Municipale, la ședința ce va avea loc săptămâna viitoare aceiași consilieri municipali vor anula hotărârea prin care salariile angajaților de la RAM creșteau cu câteva procente.
Prefectul județului Buzău, Paul Beganu a atacat în instanță hotărârea Consiliului Local Municipal de majorare a salariilor angajaților de la RAM, din pricina datoriilor pe care instituția le are la diverse companii de stat, dar după promovarea acțiunii și după discuțiile cu reprezentanții Regiei, primarul Constantin Boșcodeală a hotărât să revoce actul normativ ce permitea creșterea salariilor la Regia Autonomă Municipală.
„Am avut discuții cu domnul primar Boșcodeală dar și cu reprezentanții RAM în urma cărora am atacat în instanță hotărârea Consiliului Local Municipal și, astfel, ea a fost suspendată. Până la urmă, primarul Constantin Boșcodeală a înțeles situația și hotărârea va fi revocată la ședința din 28 decembrie”, a declarat prefectul Paul Beganu.
Pe de altă parte, prefectul județului a argumentat intervenția Prefecturii la hotărârea privind majorarea salariilor prin faptul că Regia are foarte multe restanțe la companii de stat.
„Știu că mărirea de salarii e prevăzută în contractul colectiv de muncă la nivel de ramură și nu aș fi intervenit dacă Regia nu avea anumite datorii la companii de stat cum ar fi Electrica. Oricum, o parte din datorii și le-au achitat, au făcut și o reeșalonare. Oricum, Primăria va revoca hotărârea”, a încheiat prefectul Paul Beganu.
La Regia Autonomă Municipală, salariul mediu urma să fie, dacă hotărîrea de majorare a remunerațiilor ar fi rămas valabilă, de 27 de milioane de lei vechi.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.