Aparatură medicală în valoare de  aproape 2,4 milioane de euro a ajuns la Spitalul județean de Urgență Buzău unde va utila  fiecare specialitate medicală din ambulatoriul de specialitate al unității sanitare. Astfel,  cele 19 cabinete medicale situate la parter și primul etaj al spitalului care oferă consultații medicale în Alergologie, Cardiologie, Chirurgie Generală, Chirurgie Oromaxilofacială, Ortopedie Infantilă, Chirurgie Plastică, Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oftalmologie, Endocrinologie, Explorări Funcţionale, Fizioterapie, Medicină Internă, Nefrologie, Neurologie, O.R.L, Oftalmologie, Ortopedie şi Traumatologie, Pediatrie, Reumatologie şi Urologie vor beneficia de tehnică de ultimă generație grație unui proiect derulat de Consiliul Județean Buzău cu fonduri europene.

Printre cele mai importante achiziții se regăsește un computer tomograf de ultimă generaţie, cu 128 de slide-uri, pentru secţia Radiologie, dar și aparate şi instrumente pentru Otorinolaringologie (lampă frontală cu led portabilă şi acumulator, oglindă frontală, otoscop cu acumulator, nasofaringolaringoscop, fibroscop O.R.L. rigid, videootoscop, audimetru digital, microscop O.R.L., unit O.R.L.), Alergologie (Aparat pentru măsurarea oxidului nitric, aparat aerosoli) și Urologie (Ecograf doppler color staționar cu sonde specifice, Litotritor ESWL).

Tot în cadrul proiectului au fost achiziționate şi obiecte de mobilier (scaune, birouri, dulapuri) pentru cabinetele  medicale.

„Prin realizarea acestei investiţii pentru Ambulatoriul de Specialitate, se urmăreşte creşterea calităţii actului medical, bazat pe tehnologii moderne şi dotări de ultimă generaţie, cu scopul îmbunătăţirii vieţii pacienţilor dar şi degrevarea secţiei U.P.U.-SMURD. Scopul nostru este să informăm  populaţia de existenţa acestor cabinete medicale pentru a limita numărul de prezentări la secţia U.P.U.-SMURD, precum şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor. În Ambulator, consultaţiile se fac pe bază de programare, astfel că se reduc considerabil timpii de aşteptare”, a spus managerul S.J.U. Buzău Claudiu Damian.

 

„În ultimii ani, la S.J.U. Buzău s-au făcut numeroase investiţii iar cele mai recente s-au făcut în secţia de Pediatrie, Sterilizare şi Urologie. La secţia de Pediatrie şi Boli Infecţioase au fost achiziţionate 40 de paturi pentru copii, de ultimă generaţie, care includ saltele, care sunt electrice, cu regalare a înălţimii somierei, copilul fiind în siguranţă datorită tabliei înalte. La secţia Boli Infecţioase au fost repartizate 10 paturi iar la secţia de Pediatrie au fost alocate 30 de paturi.  Aceste achiziţii s-au realizat pentru creşterea calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor”, a declarat directorul medical al S.J.U. Buzău medicul Ștefania Manolescu

Programul de lucru la cabinetele din Ambulatoriul de Specialitate al SJU Buzău este de luni până vineri, între orele 7:00-15:00, iar în vederea unei consultaţii, pacienţii trebuie să prezinte actul de identitate, cardul de sănătate și biletul de trimitere de la medicul de familie. Conform statisticilor în cadrul ambulatoriului se acordă, anual, peste 45.000 de consultaţii medicale.

Totodată Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău  derulează un amplu proiect realizat cu fonduri europene, în valoare de 4,5 milioane de euro care prevede dotarea tuturor secţiilor cu aparatură medicală de ultima generaţie, ducând astfel spitalul pe un alt palier al performanţei concurând cu orice spital din Capitală.

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.