Președintele Consiliului Județean Buzău a lansat, marți, un mesaj pe rețelele de socializare ca urmare a apariției în ultima vreme a tot mai multor cazuri de persoane suspectate de infecția cu coronavirus. Consiliul Județean s-a angajat să asigure în regim de urgență spații adecvate pentru izolarea și tratarea acestor cazuri însă pentru a evita răspândirea virusului e asigurate o serie de măsuri de prevenție.

Prin urmare, președintele CJ, Petre Emanoil Neagu face un apel la persoanele care sosesc dintr-o zonă carantinată și au semne de boală să NU se prezinte direct la Unitatea de Primiri Urgențe pentru a nu întra în contact cu alte persoane și a răspândi virusul ci să sune la numărul unic de urgență 112.

 

„În vederea asigurării carantinării persoanelor cu risc pentru transmiterea infecției cu noul coronavirus, un nou spațiu va fi amenajat și dotat corespunzător de către Consiliul Județean Buzău, în regim de urgență, în incinta Secției exterioare de boli infecțioase Gârlași a Spitalului Județean de Urgență Buzău.
De asemenea, împreună cu Spitalul Județean de Urgență Buzău, am comandat o construcție modulară, echipată cu toate dotările necesare, ce urmează a fi amplasată tot în incinta Secției exterioare de boli infecțioase Gârlași.
O altă construcție modulară, aflată în proprietatea Instituției Prefectului Județului Buzău, a fost amplasată la intrarea în UPU și va fi igienizată și amenajată de către Consiliul Județean Buzău pentru a fi folosită în caz de necesitate.
Vom continua luarea tuturor măsurilor de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus!
Recomandăm celor care au sosit dintr-o zonă carantinată, pentru a evita intrarea în contact cu alte persoane, să apeleze numărul de urgență 112 și NU să se prezinte la Unitatea de Primiri Urgențe”, a scris pe pagina sa de Facebook președintele CJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.