Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a premiat sâmbătă elevii limpici buzoieni clasați pe primele locuri la olimpiadele școlare județene și naționale. Evenimentul organizat în contextul proclamării anului 2015 în Patriarhia Română ca Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii, a fost organizat la catedrala Arhiepisopală și a fost prezidat de însăși arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Ciprian.
„Biserica noastră, prin slujitorii ei, nu vă uită şi nu vă ignoră. Pe lângă rugăciunile pe care le rostim şi în care vă cuprindem pe toţi, la Sfânta Liturghie şi la celelalte sfinte slujbe – aşa cum se procedează şi la începutul anului şcolar – dorim să vă încredinţăm de faptul că vă avem întotdeauna în preocupările noastre, că vă apreciem, vă iubim şi ne bucurăm atunci când constatăm că dumneavoastră ascultaţi de părinţi şi de profesorii care ostenesc la formarea frăţiilor voastre. În secolul în care trăim, când informaţia circulă cu atâta repeziciune şi există atâtea mijloace tehnice de a vă informa, este foarte important să aveţi repere morale, care să vă ajute să vă şi formaţi pentru viaţă, ca oameni deplini. Informaţiile, oricât ar fi ele de bogate, nu sunt suficiente pentru a califica pe un om sănătos, în chip deplin, înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor. De aceea, noi apreciem pe toţi cei care sunt implicaţi în procesul educaţional, pentru că educaţia tocmai aceasta înseamnă: să preiei pe cineva dintr-un anumit punct şi să-l conduci spre un alt punct, însă, pe acest traseu, este necesar ca educatorul să şlefuiască persoana pe care a primit-o, în aşa fel încât, la final, să fie capabilă ea însăşi, în mod conştient şi liber, să săvârşească lucruri frumoase şi folositoare pentru ea şi pentru cei din jur“, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.
Celor aproximativ 500 de elevi laureaţi le-au fost oferite premii individuale, în valoare de aproximativ 100 lei de persoană, constând în ghiozdane, jocuri creative, penare echipate sau truse de birotică, cărţi, broşuri şi diplome, în funcţie de particularităţile de vârstă, gen şi de fazele competiţionale la care s-au distins.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.