COd Portocaliu Ramnic-13

Aproximativ 60 de TIR-uri și 80 de autoturisme sunt blocate de aproape 48 de ore în județul Buzău pe șoseaua de centură a municipiului, la Căldărușanca pe DN2 E85 și în Râmnicu Sărat, după ce drumurile naționale au fost închise, de sâmbătă, din cauza viscolului și a zăpezii.

Potrivit centralizărilor Poliției Buzău în filtrele organizate după blocarea șoselelor, la Buzău ar fi parcate pe marginea drumului 36 de tir-uri, în zona Vămii Buzău, în timp ce la Râmnicu Sărat sunt 20 de tir-uri și circa 50 de autoturisme. De asemenea, în zona Hanul lui Ovidiu, din localitatea Căldărușanca, la intrarea în Buzău, pe DN 2 E 85, se află 2 Tir-uri și circa 30 de autoturisme.
În noaptea de duminică spre luni, autoritățile din Buzău au împărțit alimente de strictă necesitate pentru 50 de persoane oprite în zona Hanului Ovidiu din localitatea Glodeanu Sărat unde, cu sprijinul Consiliului Judeţean, le-au fost asigurate hrană caldă şi cate 10litri de combustibil pentru autovehiculele cu care erau.
De asemenea, în filtrele din zona Buzău şi Râmnicu Sărat s-au distribuit de către autorități dar și de către polițiști, sandwich-uri, apă şi ceai către mai bine de 100 persoane.
Șoferii Tir-urilor refuză să-și părăsească mașinile de teama de a nu li se fura marfa pe care o transportă, în timp ce unii dintre șoferii autoturismelor surprinși de viscol la Buzău și-au abandonat mașinile și au înnoptat în hanuri ori pensiuni.
Printre cei care au rămas la Buzău după blocarea drumurilor se afla și ministrul Educației, Remus Pricopie, care s-a conformat recomandărilor autorităților și nu și-a continuat drumul spre București fiind cazat încă de sâmbătă la un hotel din centrul orașului. Chiar și așa ministrul a participat la toate videoconferințele intrând în legătură directă cu administrațiile afectate de vremea potrivnică de la Consiliul Județean.
În județul Buzău, toate drumurile naționale sunt închise cu excepția DN 10 Buzău-Brașov pe care nu au voie să circule doar mașinile de peste 7, 5 tone.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.