Peste 1300 de hectare de vegetație urcată au ars în week-end în circa 80 de incendii semnalate pe raza județului. De la începutul anului  au fost mistuite de flăcări peste 3.000 de hectare de teren care au fost cel mai probabil incendiate cu bună știință pentru a fi igienizate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent George Crețu, în acest week-end s-au înregistrat 79 de arderi necontrolate, fiind afectată o suprafață totală de 1370 de hectare. Este vorba despre incendii de vegetație uscată, scăpate de sub control proprietarii și-au curățat parcelele și au aprins resturile vegetale iar flăcările au fost scăpate de sub control din cauza vântului care a suflat cu putere.

Unul dintre cele mai puternice incendii înregistrate în week-end a avut loc vineri, la o fermă din Stâlpu unde au ars 250 de tone de furaje cu care erau hrănite animalele de la o fermă din localitate. Intervenția pompierilor a fost una de durată ei reușind să evacueze 180 de vaci și peste 50 de oi pentru a nu se înregistra victime în rândul efectivelor de animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.