Aproape o mie de proaspăt absolvenţi de liceu din judeţul Buzău şi-au depus dosarele la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj în valoare de 250 de lei lunar.
Potrivit directorului AJOFM Buzău, Adrian Fumu, 964 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele pentru obţinerea şomajului, iar circa jumătate dintre aceştia au intrat deja în plată.
„În comparaţie cu 2011, când la AJOFM Buzău au fost înregistraţi 885 de absolvenţi, acum sunt în evidenţele noastre 964 de persoane. Dintre acestea, s-au prezentat 440 care au intrat în categoria şomeri indemnizaţi. Sunt tineri absolvenţi de şcoli profesionale şi liceu şi probabil şi absolvenţi de învăţământ superior, dar aceştia sunt mai puţini acum, probabil vor veni mai mulţi de acum încolo”, a declarat Adrian Fumu, directorul AJOFM Buzău.
Tocmai de aceea Adrian Fumu face apel la tinerii şomeri să-şi caute un loc de muncă şi să nu se plafoneze la şomajul pe care îl primesc de la stat şi care împovărează bugetul destul de mult.
„Avem banii planificaţi, fără niciun fel de problemă, dar aş vrea să spun că aceste tinere persoane nu ar trebui să rămână în această postură ci ar trebui să- şi caute un loc de muncă. Angajatorii beneficiază de indemnizaţii dacă angajează tineri absolvenţi, persoana respectivă poate să încheie o convenţie pentru un an care şi pentru această categorie avem banii respectivi”, a adăugat Fumu.
În judeţul Buzău, rata şomajului este 6,95 la sută. Conform reprezenzanţilor AJOFM Buzău, rata şomajului a rămas asemănătoare cu cea de lunile trecute chiar dacă aproape o mie de şomeri au depus actele pentru obţinerea şomajului şi asta pentru că în luna iunie au fost încadraţi în muncă 254 de buzoieni, iar în luna iulie 788.
Conform directorului AJOFM Buzău, pentru luna august, două societăţi din judeţ au anunţat disponibilizări. Este vorba despre Hidroconstrucţia care a anunţat disponibilizarea a 289 de persoane şi Distrigaz Sud Reţele cu 28 de muncitori care vor fi daţi afară.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.