Vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu, este tot mai aproape de momentul nominalizării drept candidat al Uniunii Social Liberale la șefia Consiliului Județean. Surse din rândul PSD Buzău susțin că Bîgiu este mai mult ca sigur candidatul care va primi sprijinul USL în lupta pentru câștigarea șefiei Consiliului Județean. Asta chiar dacă Mocanu apare în sondajele comandate de PSD cu câteva procente în plus față de liberal, la intenția de vot a cetățenilor. Deși oficial conducerea formațiunii social democrate de la Buzău l-a dat pe Mocanu ca fiind candidatul sigur al USL la șefia miniparlamentului județean pe motiv că ar avea ceva mai multă notorietate după cum se arată în sondaj, pesediștii știu că actualul șef al Consiliului, omul propus de ei, are ceva bube în cap, numele său fiind implicat în ultima vreme în mai multe scandaluri inclusiv cu gestionarea fondurilor europene, scandaluri cu ecouri la București.
În aceste condiții, se pare că până și social democrații au ajuns la concluzia că Bîgiu este candidatul potrivit pentru a intra în lupta în vederea câștigării Consiliului Județean. În plus, și șefii de la București ai PSD și PNL, Victor Ponta și respectiv Crin Antonescu, ar fi  căzut de acord că senatorul Cristi Bîgiu ar putea ajunge, cu sprijinul USL, președinte al Consiliului Județean. Până acum, liberalul nu a fost anunțat oficial drept candidat al USL la miniparlamentul județean, însă zarurile au fost deja aruncate și aproape nimic nu se mai poate schimba.
Chiar dacă în mod public, șefii social-democrați buzoieni nu vor să comenteze informația, ipoteza desemnării lui Cristi Bîgiu drept candidatul USL la CJ este susținută, într-o oarecare măsură, de atitudinea conducerii filialei care a anunțat deja că timp de două săptămâni nu vor mai organiza întâlniri cu presa. Asta, probabil, pentru a evita întrebările din partea jurnaliștilor,  după ce în urmă cu o jumătate de lună, Victor Mocanu spunea răspicat că el va avea sprijinul Uniunii pentru a candida la un nou mandat.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. O mişcare bine gândită! Nici Bşco dar ar candida la judeţ nu ar aduce atâtea voturi ca Bâgiu.
    Cât priveşte pe Victoraş el trebuie să-şi termine „crama” de pe drumul vinului că dacă nu se certa cu Ion Vasile nu ajungea în presă şi nu i-ar fi scăzut credibilitatea. Gata băiatul, la pensie!Hai să vezi cum e….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.