Sebastian RADU
Lovitură greu de suportat pentru Sebastian Radu, viceprimarul care a renunțat recent la funcția deținută în Palatul Comunal: cumnatul său a fost arestat și va fi judecat în Finlanda, de unde, anchetatorii străini, susțin că ar fi furat instrumentar medical în valoare de circa 80 de mii de euro. Lovitura este cu atât mai grea cu cât soția fostului viceprimar lucrează în domeniul stomatologic, având în Buzău o clinică privată de profil, astfel făcându-se legături ce pot explica demisia cu cântec la care a apelat recent politicianul.
Potrivit sansanews.ro, cumnatul lui Radu, ar fi furat în anii 2013 și 2014, instrumentar medical stomatologic de la două expoziții de specialitate desfășurate la Helsinki, iar acum buzoianul ar fi arestat în Finlanda, urmând a fi judecat pentru infracțiuni pentru care riscă până la 4 ani de închisoare.
„- circumstanţele cauzei constau în aceea că Ghica Florin Gabriel, împreună cu o altă persoană, între 7 şi 8 noiembrie 2013, a furat instrumentar dentar în valoare de 45.000 euro de la Congresul Stomatologic Finlandez şi Expoziţia 2013, organizate în Centrul de Expoziţii şi Congrese din Helsinki, în aceeaşi perioadă sustrăgînd instrumente de la diferite companii (cum ar fi KaVo Scandinavia Ab şi Dental Systems Oy) care erau expuse. De asemenea, împreună cu o altă persoană, a sustras între 20 şi 21 noiembrie 2014 instrumentar dentar în valoare de 35.000 euro de la Congresul Stomatologic Finlandez şi Expoziţia 2014, organizate în Centrul de Expoziţii şi Congrese din Helsinki, precum şi instrumente de la diferite companii (cum ar fi HammasvalineOy, Cari Zeiss Oy, Implant Direct, Dental Systems Oy), care erau expuse.- faptele ce motivează mandatul european de arestare emis de autoritatea judiciară solicitantă, fac parte dintre cele prevăzute de art. 96 alin. 1 pct. 18 din Legea nr. 302/2004, republicată şi art. 5 alin. 1 din Decizia-Cadru 2002/584/JAI din 13 iunie 2002 a Consiliului Uniunii Europene, care dau loc la predare”, se arată în documentele remise de procurorii finlandezi autorităţilor române.
Deși Sebastian Radu a negat varianta conform căreia și-ar fi dat demisia forțat de faptele penale ale cumnatului său, logic se poate face această legătură, ca fostul vice să fi renunțat la funcția din Palatul Comunal înainte de izbucnirea unui mega-scandal în jurul rudei sale. Astfel, decât să fie pus în fața unui situații penibile în timp ce se află într-un post atât de important cum este cel de viceprimar al unui municipiu reședință de județ, Radu a preferat să renunțe la funcție, invocând o serie de neînțelegeri cu primarul Boșcodeală și cu viceprimarul Fănică Bîrlă, și, vezi Doamne, neimplicarea acestora pentru ca buzoienii să aibă un trai mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.