Epifanie Norocel la 80 de ani

Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei Epifanie Norocel a împlinit vineri 80 de ani de viaţă şi 37 de ani în slujba Bisericii Ortodoxe. La acest eveniment organizat la Catedrala Arhiepiscopală din centrul Buzăului au luat parte elevi, preoți, înalți ierarhi dar și câteva oficialități locale precum președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, și consilierii municipali Aurel Gubandru și Silviu Roșioru.
Aniversarea Arhiepiscopului Epifanie a început la primele ore ale dimineții când a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de ierarhi format din ÎPS Casian al Dunării de Jos , ÎPS Teodosie al Tomisului, PS Visarion al Episcopiei Tulcei, alături de consilieri şi protoierei.
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis prin intermediul ÎPS Casian al Dunării de Jos, un mesaj prin care l-a felicitat pe ÎPS Arhiepiscopul Epifanie la împlinirea a 80 de ani de viaţă. Din cei 37 de ani petrecuți în slujba Bisericii Ortodoxe, Epifanie a stat 7 ani la Arhiepiscopia Tomisului şi 30 de ani la Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.
La rândul său, sărbătoritul, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel, a făcut o scurtă trecere în revistă a celor 30 de ani de arhierie, punctând realizările făcute în slujba lui Dumnezeu şi a oamenilor.
La sfârşitul evenimentului a avut loc o slujbă de punere a pietrei de temelie a noii clopotniţe, care a început deja să se ridice în curtea Catedralei Arhiepiscopale.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.