Membrii clanului Ciulică din Buzău, care au provocat în week-end un scandal de proporții, atacându-și rivalii, pe cei din gruparea Dolar, se află în continuare sub atenta supraveghere a polițiștilor. Chiar dacă aparent apele s-au liniștit între cele două grupări rivale, oamenii legii sunt cu ochii pe indivizii care și-au jurat răzbunare, după ce zilele trecute s-au încăierat într-un local din Buzău.
După ce i-au reținut pe trei dintre membrii clanului Ciulică între care s-a aflat și capul grupării, Tudor Donică, polițiștii buzoieni au descins ieri la casele indivizilor. Perchezițiile domiciliare au fost efectuate în urma sesizărilor venite de la membrii grupării Dolar, care le-au spus polițiștilor că în momentul în care au fost atacați, rudele lui Ciulică erau înarmate.
În aceste condiții, polițiștii au efectuat trei percheziţii la domiciliul unuia dintre indivizii reținuți, un tânăr de 30 de ani, și la casele altor două rude, de 39 şi respectiv 41 de ani, care au fost, de asemenea, implicate în incidentul din week-end.
De la locuinţele celor trei, anchetatorii au ridicat 17 săbii, cuţite și bâte şi chiar un aparat cu electroşocuri, despre care există informații că ar fi fost folosite în scandalul de zilele trecute.

Între clanurile Ciulică și Dolar scandalul a izbucnit în week-end însă o stare de tensiune între părți există de mai multă vreme. În urma unei altercații într-un club din Buzău în noaptea de sâmbătă, o zi mai târziu membrii clanului Ciulică au mers la casele rivalilor unde au provocat un scandal de proporții, au spart geamurile locuințelor și au avariat două mașini.
”Din primele cercetări efectuate de echipa operativă s-a stabilit că incidentul s-a produs pe fondul unui conflict mai vechi. Persoanele vătămate au sesizat că, în timp ce se aflau la domiciliu, cinci buzoieni, membrii unei familii cu care avuseseră unele altercaţii au pătruns fără drept în curtea locuinţei, i-au ameninţat, au provocat scandal şi au spart două geamuri de la imobilul în care locuiesc. Totodată, s-a sesizat că la plecare agresorii au produs avarii la două autovehicule parcate în faţa imobilului” a declarat luni agentul de Relații cu Presa al Poliției buzoiene, agentul Amalia Călugăru.
Ulterior trei membrii ai grupării Ciulică între care și Tudor Donică, au fost reținuți pentru 24 de ore, fără ca magistrații să le dea apoi mandat de arestare preventivă. Ei urmează să fie cercetați în libertate pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Numele șefului clanului Ciulică, Tudor Donică, a devenit cunoscut buzoienilor după ce în 1993, mai mulți martori au declarat anchetatorilor că acesta l-ar fi omorât cu un cuțit în inimă pe un alt interlop cunoscut al vremii, Dan Panchiosu. La acea vreme, martorii au relatat că cel care ar fi comis crima ar fi fost Ciulică însă ulterior aceștia și-au schimbat declarațiile și vinovat de execuția lui Panchiosu a fost găsit unul din fiii lui Tudor Donică care era minor la acea vreme.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.