Cod roşu pentru personalul de la Ambulanţă şi SMURD. Medicii se aşteaptă la un val de solicitări în zilele care urmează, pe fondul caniculei care s-a abătut asupra judeţului şi asupra întregii ţări, de altfel.
Ziua trecută, trei buzoieni au fost luaţi de salvare de pe stradă. Oamenii au leşinat din cauza căldurii excesive. Trecuţi de prima tinereţe şi cu afecţiuni mai vechi, oamenii au căzut pur şi simplu din picioare, fiind nevoie de intervenţia personalului medical pentru a-i trezi la realitate.
Si paramedicii de la SMURD Buzău şi Râmnicu Sărat au avut mai mult de lucru în ultimele zile toride, intervenind de luni şi până azi, pentru preluarea a 6 buzoieni căzuţi în stradă. Este vorba despre persoane care au leşinat din senin, după ce s-au expus la soare vreme îndelungată.
Aglomeraţie este şi la cele două puncte de prim ajutor înfiinţate în Piaţa Centrală şi Piaţa Dorobanţi de voluntarii Crucii Roşii Buzău. Potrivit directorului Floarea Bîrzu, ziua trecută, zeci de buzoieni, toropiţi de căldură, s-au oprit în centrele respective după ce au simţit că, din cauza arşiţei, pământul le fuge de sub picioare. Oamenii s-au răcorit, au băut un pahar cu apă, le-a fost măsurată tensiunea arterială, după care, pentru că nu au fost cazuri grave, şi-au putut continua drumul.
Cele două centre ale Crucii Roşii înfiinţate în Buzău rămân deschise până sâmbătă inclusiv, între orele 10.00 şi 18.00.
Totuşi, pentru a nu avea nevoie de asistenţă medicală, în aceste zile de vară toridă, medicii vă recomandă să evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consumaţi multe lichide, fructe şi legume şi să evitaţi consumul băuturilor alcoolice sau al celor puternic cofeinizate.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.