Călătoria cu taxiul a devenit în ultima vreme o adevărată aventură. Cele mai multe mașini pe care se practică taximetria sunt vechi și nesigure. Și peste toate acestea, oamenii legii au descoperit în urma unor controale demarate astăzi, că și taximetriști ignoră cu bună știință regulile de circulație și își pun în pericol clienții.

Astăzi, în cadrul unei acțiuni comune a polițiștilor rutieriști și a reprezentanților Registrului Auto Român au fost controlate aproape 70 taximetre din Buzău, fiind aplicate sancțiuni la mai mult de jumătate dintre șoferii trași pe dreapta. Dintre cele 40 de amenzi scrise de polițiști, 16 au fost acordate pentru defecţiuni tehnice, 8 pentru alte abateri la regimul circulaţiei şi 16 pentru probleme la aparatele de taxat, pentru lipsa afișării tarifelor ori lipsa bonurilor fiscale. Totodată, au fost reţinute două permise de conducere pentru alcool şi defecţiuni grave la sistemul de frânare, fiind retrase patru certificate de înmatriculare.

De departe, cel mai grav caz descoperit de oamenii legii în urma verificărilor de astăzi a fost cel al taximetristului prins în cursă abțiguit. Bărbatul de 47 de ani a vrut, probabil, să respecte tradiția și până la sfârșitul zilei să dea gata tradiționalele 44 de pahare, despre care se spune că odată consumate, aduc noroc și prosperitate tot anul. Din fericire, individul a fost scos rapid din trafic și trimis acasă la odihnă, însă după ce i-a fost reținut permisul de conducere și a semnat procesul verbal cu amenda de rigoare. Taximetristul a fost depistat la volan cu o concentrație de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.