Doi șerpi i-au pus pe jar, în acest week-end, pe pompierii buzoieni. Echipajele ISU au fost alertate, duminică, de două ori pentru prinderea a două reptile observate de cetățeni pe străzile din oraș.
În primul caz, petrecut pe bulevardul Mareșal Averescu, în jurul orei 18.00, șarpele a fost observat de cetățeni pe capota unei mașini iar pompierii de la ISU Buzău au acționat timp de un sfert de oră cu ”multă răbdare şi profesionalism”, cum se arată într-un comunicat remis de Biroul de Presă al instituției, pentru a prinde reptila și a o elibera în mediul din care provine.
Câteva ore mai târziu, la lăsarea întunericului, la telefonul 112 a fost semnalată prezența unei alte reptile, de data aceasta, chiar în centrul orașului Buzău. Deși pompierii aveau experiența proaspătă a unui astfel de caz, șarpele din centru a dat și mai mari bătăi de cap angajaților ISU. Pompierii  s-au chinuit aproape o oră pentru prinderea reptilei și transportarea ei în afara orașului. Până la urmă, intervenția s-a încheiat cu bine iar cei aflați la plimbare prin centrul orașului și-au continuat activitatea fără nici un pic de teamă.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.