Însoţitorii persoanelor cu handicap din Buzău își vor primi de săptămîna viitoare o parte din salariile restante. Asta după ce Guvernul a alocat municipalității 3 miliarde de lei vechi din fondul de rezervă. Deși autoritățile locale solicitaseră până la rectificarea bugetară de la sfârșitul acestei luni suma de 20 miliarde lei vechi pentru a putea plăti toate salariile restante, autoritățile centrale au alocat doar 3 miliarde de lei vechi, bani care vor acoperi însă doar o mică parte din salariile însoțitorilor persoanelor cu handicap.
Primăria Buzău va începe să facă plățile, probabil, săptămâna viitoare însă banii primiți nu acoperă decât o singură lună de salarii restante. Dacă până la finele lunii octombrie Guvernul va găsi banii necesari pentru suplimentarea bugetului orașului Buzău, restul salariilor restante ar putea fi plătite la începutul lunii viitoare. Dacă nici atunci Executivul nu va aloca Buzăului sumele necesare, municipalitatea va trebui să se descurce și să găsească singură banii cu care să se poată face plata integrală a drepturilor salariale din acest an.
Suma totală necesară pentru plata salariilor însoțitorilor buzoienilor cu dizabilități, pe o perioadă de sase luni, este de 42 de miliarde de lei vechi.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.