Inundatii

Autoritățile județene caută soluții pentru a remedia cât mai repede posibil situațiile de urgență apărute în urma ploilor din ultimele zile care au afectat serios infrastructura dar și casele oamenilor din douăsprezece comune buzoiene. Pentru aceasta președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu s-a deplasat în zonele afectate de inundații și după ce a văzut pe viu care este starea drumurilor a plecat de urgență în Capitală pentru a discuta cu factorii responsabili din Guvern alocarea cât mai urgentă a fondurilor necesare pentru pentru ca situația drumurilor afectate să revină la normal.
Până acum, trei drumuri județene dar și câteva drumuri comunale au nevoie urgentă de intervenții dar pagubele sunt încă în curs de evaluare și nu este exclus ca numărul problemelor ce vor trebui rezolvate de autorități să fie mult mai mare.
Între timp Consiliul Judeţean Buzău a trimis primele ajutoare oamenilor din zonele afectate de inundaţii. Este vorba în primul rând de apă pentru că mare parte din fântâni au fost colmatate dar și pâine.
“Am trimis apă în primul rând pentru că au fost inundate inclusiv fântânile iar oamenii nu aveau nici apă potabilă, iar aseară am trimis pâine. Avem echipe în teren care lucrează la estimarea pagubelor dar încearcă să afle și care sunt familiile cu cele mai mari nevoi pentru ai putea ajuta în măsura posibilităților”, a declarat Cristi Romanescu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.