Zapada 2014-14
Cu câteva ore înainte de sosirea primilor fulgi de zăpadă autoritățile buzoiene declară că sunt pregătite să facă față ninsorilor. Consiliul Județean a semnat contractele pentru deszăpezirea drumurilor județene, iar secția Drumuri Naționale Buzău are pregătite utilajele și materialul antiderapant ce urmează a fi folosit pe șosele.
„Pentru drumurile județene au fost încheiate contractele iar cele 4 firme care și-au adjudecat licitațiile sunt pregătite cu 65 de utilaje care vor acționa pe cele cinci zone în care este împărțit județul. Drumurile Naționale sunt și ele pregătite cu 59 de utilaje iar toate instituțiile responsabile sunt pregătite”, a declarat prefectul județului Buzău, Maria Buleandră.
Comandamentul de iarnă se va întruni atunci când situația o va impune la sediul Prefecturii și toate deciziile vor fi luate sub coordonarea reprezentanților Instituției Prefectului.
Ca și o noutate, Prefectura a decis confecționarea unei hărți interactive pe care să fie marcate la orice oră numărul și tipul utilajelor care staționează sau care lucrează efectiv pentru o mai bună sincronizare a activităților ce trebuie întreprinse pentru deszăpezirea arterelor de circulație.
Și cum nu era posibil ca toate lucrurile să meargă ceas există și două unități administrativ teritoriale care nu au încheiat contracte de deszăpezire a drumurilor comunale.
„Există probleme în două unități administrativ teritoriale care nu au încheiat contracte de deszăpezire Murgești și Vintilă Vodă. Cel de la Murgești(nr. primarul Ionel Negraru) ne-a transmis că dacă va avea probleme va suna la 112 iar la Vintilă Vodă trebuie să găsească sursa de finanțare”, a declarat prefectul Maria Buleandră.
O altă problemă ridicată în ședința Comandamentului de Iarnă de către comandantul ISU, Dănuț Nicolae, a fost cea a servanților care deservesc utilajele implicate în procesul de deszăpezire. Nicolae a spus din experiență că va trebui specificat înainte cine și câte ore lucrează pe un utilaj, astfel încât să nu mai fie situații ca în anii trecuți când utilajul exista dar personalul care îl deservea era la odihnă, după ore bune de lucru.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.