Avicola
Două treimi din carnea de pui folosită în cele 51 de restaurante KFC de pe teritoriul României este din producție autohtonă. În plan național, societatea US Food Network cea care operează franciza KFC în România are doi mari distribuitori de carne de pui: Transavia și Avicola Buzău

Reprezentanţii US Food Network, societatea care operează franciza KFC în România, cu 51 de restaurante pe piaţa locală, precizează că două treimi din carnea de pui comercializată provine de la furnizori locali. Printre cei mai importanţi furnizorii locali se regăsesc companiile Transavia şi Avicola Buzău.
Anul 2013 a fost cel mai profitabil an pentru Transavia, cu cea mai mare cifră de afaceri, 135 de milioane de euro, şi un profit brut de 12,5 milioane de euro. Ioan Popa a clădit în judeţul Alba în doar 22 de ani de la zero Transavia, compania care conduce clasamentul producatorilor de carne de pasare. Ioan Popa a obţinut primul milion de euro profit în doar câţiva ani, a investit peste 100 de milioane de euro, iar afacerea sa valoreaza astazi de doua ori mai mult. Secretul sau: s-a sprijinit de-a lungul anilor pe cei cinci fraţi şi surori, implicaţi şi ei în afacere.
Avicola Buzău a încheiat anul 2012 cu un profit net în valoare de 1,68 milioane de lei, în scădere uşoară faţă de câştigul obţinut în 2011, de 1,82 milioane de lei. Cifra de afaceri a fost de 116,2 milioane de lei (26 milioane de euro), în creştere de la 94 milioane de lei în anul precendent. Avicola Buzău este deţinută de firma Aaylex Prod SRL, în proportie de 66,84%.
Restaurantele KFC de pe piaţa locală sunt administrate prin intermediul companiei US Food Network, care a raportat în 2012 o cifră de afaceri de 187,1 milioane lei (42,4 milioane euro), în creştere cu 16% comparativ cu anul anterior, şi un profit cu 13% mai mare, de circa 10 milioane lei (2,26 milioane euro). Asociaţii US Food Network sunt firmele Bladon Enterprises (27,33%), Tatika Investments (27,33%) şi Lunic Franchising and Consulting Ltd (22,34%), înregistrate în Cipru, şi M.B.L. Computers (23%), înregistrată în Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.