Avocata Violeta Oancea, reținută ieri de procurorii DIICOT Buzău, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, joi, potrivit deciziei Curţii de Apel Ploieşti prin care a fost admisă solicitarea în acest sens formulată de procurorii DIICOT.
Violeta Oancea a fostreținută ieri de procurorii Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru fals şi spălare de bani, în legătură cu provenienţa unei sume de 50.000 de euro.
Potrivit anchetatorilor, Violeta Oancea ar fi conceput şi redactat un contract de împrumut cu gaj general, cu menţiuni nereale, atestând în fals existenţa unui împrumut, între Dorian Necula şi Verginica Lîlă, precum şi semnarea contractului la sediul cabinetului avocaţial.

Contractul fals ar fi fost ulterior utilizat pentru justificarea provenienţei sumei de 50.000 de euro, în faţa autoritarilor judiciare italiene, care îi cercetau pe proxenetul Radu Narcis Gheorghe, văr primar cu avocata, şi Lîlă Verginica, soția proxenetului, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism. În cursul lunii noiembrie 2012, inculpata Oancea Violeta i-a remis inculpatei Radu Verginica un exemplar în original al contractului, în scopul extragerii sumei de 350.000 de lei dintr-un cont bancar asupra căruia era dispusă măsura sechestrului asigurator.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.