imagine de arhivă

Dezastrul din învățământ continuă și la simularea pentru examenul de bacalaureat. Dacă la Limba Română lucrurile stau ceva mai bine în sensul că procentul de promovabilitate este de peste 61% adică din cei 3.945 de elevi prezenți 2.425 au luat note peste 5, în ceea ce privește matematica rezultatele sunt dezastruoase.
Procentul de promovabilitate la matematică nu depășește 20 la sută, există 7 licee cu procent de promovabilitate zero dintre care unul este din mediul urban, 2 licee cu procent de promovabilitate de 2% și doar 3 licee au reușit să depășească un procent de promovabilitate de 50%.
Geta BURDUCEA
„La matematică rezultatele sunt mult mai slabe. Din cei 3.177 de elevi prezenți au obținut note peste 5 doar 624 de elevi ceea ce înseamnă o promovabilitate de doar 20%. Ceea ce este mai îngrijorător este că 7 licee au procent de promovabilitate de 0%, doua licee au procent de promovabilitate de 2% și doar 3 licee din cele 28 care au raportat rezultatele au procent de promovabilitate de peste 50%”, a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, Geta Burducea.
Situația este extrem de gravă mai ales că statistica realizată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean a luat în considerare note de promovare de peste 5 însă pentru a promova examenul de bacalaureat media minimă necesară este 6, iar în urma notelor obținute la testarea pentru bacalaureat se observă că majoritatea notelor „de trecere” sunt între 5 și 6.
Cu toate acestea, oficialii din învățământul buzoian nu au de gând să stea cu mâinile în sân și intenționează să ia măsuri, astfel încât procentul de promovabilitate să crească până la finele anului.
„Măsuri se pot lua, se mai poate face ceva dar important este ca elevii, părinții și cadrele didcatice să acorde o atenție mai mare pregătirii în timpul care a mai rămas. Astăzi,(nr. joi) am avut o ședință cu directorii unităților școlare din județ, s-au prezentat rezultatele cât și măsurile care trebuie luate pentru ca până la finele anului școlar o mare parte dintre acești copii să promoveze examenul de bacalaureat”, a declarat adjunctul din  ISJ Buzău, Geta Burducea.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.