Încă o dată, Guvernul a arătat că împărțirea banilor în țară se realizează strict după criterii politice. Săptămâna trecută, Executivul a alocat bani din fondul de rezervă, destinaţi cofinanţării proiectelor europene pe care le derulează primăriile dar şi pentru plata arieratelor. Dar cum în Buzău dar şi în alte județe ale țării, sumele au fost repartizate în special primăriilor cu aleşi democrat liberali, e lesne de dedus că sumele au şi un alt rol, acela de a-i ţine strâns legaţi în jurul partidului de guvernământ pe primarii portocalii care aveau gânduri de ducă.
Potrivit Monitorului Oficial, 34 de comune din județul Buzău au primit bani de la Guvern, din fondul de rezervă. Şi, aşa cum era de aşteptat, cele mai multe primării, 23, sunt sub administrarea unor primar PDL în timp ce doar 8 administraţii locale cu primari PSD vor primi bani, după ultima alocare. Cei mai vitregiți au fost primarii liberali, doar două comunități conduse de aleși PNL primind bani în urma ultimei alocări.
Și pe lângă faptul că cele mai multe primării care au primit bani sunt conduse de primari PDL, și sumele cele mai mari, între 400 și 450 de mii de lei, s-au dus, bineînţeles, tot la primarii portocalii în timp ce administrațiile locale din Chilii, Blăjani ori Cilibia, conduse de PSD, sunt la polul opus cu doar 160 de mii de lei.
De departe însă cu cei mai mulţi bani va primi Primăria Pogoanele care va beneficia de o sumă de 700 de mii de lei, astfel că nu este excxlus ca mâine, poimâine, să aflăm că acest primar își anunță candidatura pentru un nou mandat din partea partidului de guvernământ. În total, județului Buzău Guvernul i-a alocat acum aproape 2 milioane de lei.
Vezi aici lista cu comunele care au primit bani de la Executiv și sumele alocate fiecărei comunități în parte:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.