Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului se confruntă de la începutul anului cu un val de demisii din partea angajaților din sistem. Din cauza banilor prea puțini pe care îi luau după o lună de muncă, zeci de angajați din DGASPC au decis să-și caute de lucru, în alte părți. Drept urmare, din bugetul instituției a fost retrasă, în urma rectificării operate ieri, suma de peste 4 milioane de lei de la capitolul cheltuieli de personal.

De la începutul anului 2011 au părăsit sistemul de asistență socială 23 de angajați, frecvența plecărilor fiind de  2-3 angajați pe lună. În aceste condiții, DGASPC se chinuie să facă față cu 1038 de angajați, cu aproape 200 mai puțini decât prevede statul de funcții al instituției.

Iar plecările asistenților sociali nu sunt singura problemă cu care se confruntă DGASPC Buzău, instituție ai cărei specialiști trebuie să se ocupe de copiii cu probleme ori orfani dar și de vârstnicii din județ.  Instituția a ajuns într-o asemenea situație încât nu mai dispune nici mpcar de cantitatea suficientă de carburanți pentru ca specialiștii instituției să poată ajunge pe parcursul unei luni întregi la toate cazurile la care se impune intervenția lor. Problema lipsei carburanților a ajuns să fie  rezolvată doar de sponsorizări și în urma proiectelor obținute cu ajutorul ONG-urilor partenere.

 

Ciprian STERIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.