pacienti spital

În prima lună de când s-a introdus coplata, Spitalul Judeţean Buzău a încasat suma de 1880 de lei, de pe urma a 235 de pacienţi din totalul de 3027 de bolnavi care au fost externați. Suma este considerată de reprezentanții unității medicale mult prea mică pentru a fi direcţionată către un anumit obiectiv.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bratosin, secţiile unde s-au înregistrat cei mai mulţi plătitori ai taxei impusă de Ministerul Sănătăţii au fost Medicală, 40 de pacienţi, Oncologie 39 de pacienţi, Cardiologie 35 de pacienţi şi Urologie, 30 de pacienţi. În total, de pe urma acestor pacienţi, Spitalul Judeţean Buzău a încasat suma totală de 1880 de lei. Restul pacienților tratați în luna aprilie în spitalul buzoian, respectiv 2792, fac parte din categoriile scutite de plată respectiv copii, gravide, pensionarii cu venituri sub 740 de lei, bolnavi cronic care sunt înscrişi în programele naţionale de sănătate, persoanele cu dizabilităţi, precum şi cei care au reprezentat urgenţe medicale.
„Banii, 1880 de lei, au fost depuşi într-un cont al Spitalului Judeţean Buzău, fiind vorba despre o sumă mică, iar în primul consiliu de administraţie al unităţii se va stabili destinaţia lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bratosin.

Nici Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat nu a încasat o sumă prea mare în prima lună de la percepere a taxei. Doar 90 dintre pacienții internați la spitalul râmnicean au fost obligați să plătească taxa de externare iar suma strânsă a fost de 900 de lei.
Coplata a fost stabilită la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat la valoarea de 10 lei iar la Spitalul Județean Buzău în cuantum de 8 lei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.