Criminalisti pe camp
Un bărbat de 39 de ani din orașul Pogoanele a murit, duminică seară, după ce ar fi fost bătut, se pare, de proprietarii unui tractor pe care acesta ar fi încercat să îl fure. Bărbatul, Adrian Manea, care ar fi împlinit anul acesta 40 de ani era recidivist și fusese eliberat din pușcărie de aproape jumătate de an. Duminică seara el ar fi încercat să fure un tractor, manie pe care o avea, și ar fi fost surprins de proprietarii din Căldărăști, care i-ar fi aplicat o bătaie zdravănă după care l-ar fi abandonat într-o pădure la vreo 7 kilometri de Pogoanele.
Ajunși la fața locului omenii legii l-ar fi găsit pe Adrian Manea legat în tractorul pe care intenționa să îl fure și au hotărât să îl ducă la secția de poliție din Pogoanele pentru a fi audiat. Pe drum acestuia i s-ar fi făcut rău și după ce a coborât din mașina Poliției ar fi murit pe un trotuar din fața Centrului de Permanență din orașul Pogoanele în timp ce medicul încerca să îl resusciteze.
Pentru că bărbatul a murit imediat după ce a coborât din mașina Poliției rudele îi acuză pe oamenii legii că ei l-ar fi bătut.
„Când a coborât din mașina Poliției era desfigurat și avea urme de cătușe pe mâini și acum stăm și ne întrebăm dacă asta a fost starea lui de ce Poliția l-a adus întâi la Pogoanele și nu a chemat ambulanța acolo unde l-au găsit”, a declarat o rudă a victimei.
De cealaltă parte, polițiștii spun că bărbatul s-ar fi plâns că îi este rău abia în timp ce se afla în mașina care îl ducea spre Pogoanele și că abia după acest moment a fost anunțată salvarea.
Între timp, cazul a intrat în atenția procurorilor care au deschis dosar penal pentru omor și iau în calcul mai multe variante de lucru pentru a stabili cine l-a bătut pe bărbat și care a fost cauza exactă a morții.
„În acest moment s-a întocmit dosar penal pentru omor și așteptăm să vedem rezultatele necropsiei pentru a stabili cauza morții pentru că după leziunile de pe corpul victimei există suspiciunea că a fost agresat. Nu putem la această oră să dăm un verdict că ar fi fost agresat de polițiști sau de altcineva. Se urmăresc mai multe ipoteze de lucru pe care nu le putem da deocamdată publicității, dar așteptăm rezultatele necropsiei să vedem dacă există legături de cauzalitate între leziuni și deces”, a declarat adjunctul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Gabriela Vâjâiac.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.